НОВИНИ

Кабинетът пуска 56,6 млн. лв. към земеделските стопани

bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 02.09.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

С 56,6 млн. лева ще бъдат подкрепени над 1800 земеделски стопани, които са отсрочили кредитите си и не могат да ги погасяват в условията на пандемията от COVID-19. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на онлайн заседанието на кабинета. Финансовата помощ ще позволи на стопаните, отглеждащи едри и дребни преживни животни и картофопроизводители, да продължат земеделската си дейност и да не търпят загуби.

Подкрепата изискваше нотификация от Европейската комисия, затова благодаря на председателя ѝ Урсула фон дер Лайен и на еврокомисарите. В рамките само на няколко дни те реагираха, за да може ние бързо да отговорим на проблемите, които кризата с коронавируса в момента ни създава, посочва още премиерът на страницата си във Фейсбук.

Борисов информира, че е възложил на земеделския министър Десислава Танева и на министъра на екологията Емил Димитров заедно да работят за намиране на допълнителни източници на вода за селските стопанства, тъй като сушата е голяма и отсега трябва да мислим за следващата година.
"Сушата тази година ни показа, че много бързо трябва да мислим за следващата година. Ако трябва да се строят нови", каза още Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еманюел Макрон на историческо посещение в Ирак
Еманюел Макрон на историческо посещение в Ирак
Бащата на Меси: Барселона трудно ще задържи Лео
Бащата на Меси: Барселона трудно ще задържи Лео