НОВИНИ

Къде може да се ваксинирате (ОБНОВЯВА СЕ)

bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 20.02.2021 (обновена)
37625
Чете се за: 16:07 мин.
Здраве
ваксинирате обновява
Слушай новината

От 19 февруари започнаха ваксинациите срещу COVID-19 в "Пирогов" за желаещите от София в четвъртата фаза. Ден по-късно започна ваксинацията и във Военномедицинска академия.

На 25 февруари от ВМА съобщиха, че временно спират ваксинацията заради липса на ваксини. Същото важи и за УМБАЛ "Св. Анна".Когато бъдат доставени нови количества от ваксините, пунктовете незабавно ще подновят работа, съобщиха от двете здравни заведения.

Част от районните здравни инспекции в страната са публикували на страниците си телефони, на които хората могат да си запишат часове за ваксинации с "Астра Зенека".

Спират зелените коридорите докато пристигнат ваксините

Къде може да се ваксинирате? (ВИЖТЕ ТУК АДРЕСИТЕ В СТРАНАТА)

СОФИЯ

От 21 февруари в трите общински многопрофилни болници – Първа МБАЛ, Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, ще се извършва поставяне на имунизация срещу COVID-19 на желаещите граждани.

От 10.00 часа в лечебните заведения, които са разкрили кабинети, е създадена организация да започне поставянето на ваксини. Гражданите трябва да носят лична карта. На място се извършва преглед, преди да бъде поставена имунизацията. Ваксините са на "Астра Зенека" и се предоставят от Столичната РЗИ.

Всички, които попадат в четирите фази от Националния ваксинационен план, могат да се ваксинират с ваксината на "Астра Зенека" в събота (20 февруари) и неделя (21 февруари) в "Пирогов".

Създадена е организация там да бъдат ваксинирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с придружаващи хронични заболявания.

Телефонът за желаещите да се запишат за ваксинация е 0 700 100 37.

В двора на УМБАЛ "Свети Иван Рилски" заработи и първият денонощен кабинет за ваксинации.

В София ваксини се поставят и в: УСБАЛ по Онкология ЕАД; Национален онкологичен медицински център ЕООД, МДЛ Цибалаб, ДКЦ Софиямед, Дженерали Закрила МДЦ ЕООД; САГБАЛ “Д-р Щерев”; МБАЛ “Света Богородица” ЕООД; МБАЛ за женско здраве “Надежда” ООД; МБАЛ “Светa София” ЕООД; УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”; “Втора МБАЛ-София” ЕАД; МИ -МВР; МБАЛ “НКБ” ЕАД; АСК МБАЛ Токуда ЕАД; УМБАЛ “Александровска” ЕАД; ВМА София МБАЛ; ДКЦ ВИТА; УМБАЛ “Царица Йоанна- ИСУЛ” ЕАД; ПЕТА МБАЛ-СОФИЯ ЕАД; СБАЛТОСМ - “Проф. Д-р Димитър Шойлев” ЕАД; МЦ ГИНА - ЛЗ за СИМП ЕООД; МЦ РепрoБиоМед ООД; ДКЦ 12 София; МЦ Поликлиника България; МЦ-ЦИМА М-ЕООД; Имани МДЦИСМДП ЕООД; УМБАЛ “Св. Иван Рилски”.

Осигурен е зелен коридор за ваксиниране в "Пирогов"

Проф. Мутафчийски: Всеки, който иска, може да се ваксинира във ВМА

В УМБАЛ "Александровска" работи кабинет за ваксинация срещу COVID-19, който се намира във фургон на входа на болницата (откъм ул. "Пенчо Славейков"), преди бариерата. Всички, които искат да се ваксинират, могат да го направят от 8.30 ч. до 17.00 ч., включително и през почивните дни. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането се извършва с ваксината на "Астра Зенека".

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ има разкрит кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19. Той се намира на двора на болницата, в специален фургон, където досега се правеха PCR тестовете, и ще заработи от 21 февруари – неделя, съобщиха от лечебното заведение.

По изключение на 21 февруари кабинетът ще работи от 10.00 до 17.00 ч. От понеделник работното му време ще бъде от 9.00 до 17.00 ч., включително събота и неделя.

Всеки, който има желание да си постави ваксина, може да заповяда. Предварително записване не е необходимо. Ваксинирането е с ваксината на "Астра Зенека". Очаква се в болницата да пристигнат тези дни и от останалите ваксини.

ПЛОВДИВ

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева съобщи, че от 23 февруари ще функционират 23 пункта на територията на областта.

За град Пловдив дежурни са 7 лечебни заведения, както и ваксинационният кабинет в РЗИ.

От 23 февруари в града започва да работи първият денонощен кабинет за ваксинация в Пловдив. Той се намира в болница "Пълмед".

Кабинетът в Карлово ще поеме и потока от община Сопот, в Раковски - от Брезово, в Хисаря - от Калояново, в Стамболийски - от Перущица и Кричим, в Асеновград - от Лъки и Куклен, в Пловдив - от Марица, Родопи и Съединение, а в Първомай - и от Садово.

ВАРНА

Четири временни ваксинационни пункта работят във Варна за осъществяването на извънредната имунизация на всички желаещи да се ваксинират срещу COVID-19. Те се намират на територията на Регионалната здравна инспекция - 2 кабинета, в ДКЦ1 ”Света Клементина“ и кабинет в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение – Варна в структурата на Военномедицинска академия.

Желаещите варненци да се ваксинират срещу COVID-19 в имунизационния кабинет на РЗИ-Варна, могат да се запишат на телефон: 0887713944.

От 23 февруари варненци могат да се ваксинират срещу COVID-19 и през нощта. Поликлиника "Света Клементина" разкрива денонощен имунизационен кабинет. Той ще работи всеки делничен ден от 19 до 7 часа, за него не е необходимо предварително записване. Кампанията ще се провежда с ваксината на "Астра Зенека".

РУСЕ

Желаещите да се ваксинират в РЗИ-Русе в почивните дни (събота и неделя) с ваксината на "Астра Зенека" могат да се обадят за записване на телефон: 088 813 8142.

БУРГАС

Ваксината на "Астра Зенека" може да бъде получена всеки работен ден от 9.00 до 16.30 ч. в имунизационния кабинет в сградата на РЗИ-Бургас на адрес: ул. Александровска 120, ет. 1, кабинет 1.

Общопрактикуващите лекари ще получат количество от ваксината за обхващане на желаещите ваксинация лица от техните пациентски листи.

Лицата, желаещи да се ваксинират с тази ваксина, могат да се обърнат към личния си лекар, който е запознат с тяхното здравословно състояние.

РЗИ-Бургас уведоми, че в имунизационния кабинет за ваксиниране срещу COVID-19 на инспекцията и в имунизационния кабинет към КОЦ-Бургас, разположен във вътрешния двор на бившата Трета поликлиника, на 20.02.2021 (събота) и 21.02.2021 (неделя) от 9.00 до 15.00 ч. ще се поставя ваксина "Астра Зенека".

Всички лица над 18-годишна възраст, желаещи да се ваксинират, могат да посетят кабинета без предварително записване.

СТАРА ЗАГОРА

Ваксинирането в Стара Загора ще стартира на 23 февруари от 12.00 часа, съгласно изготвените списъци през седмицата. До момента са се записали 74 души. Ваксинацията ще се извърши в кабинет № 18 на Диагностично-консултативния блок (на етажа на Спешно отделение) на Университетска болница с ваксината на „Астра Зенека".

Записване за имунизация се извършва предварително на телефон 042 698 502, всеки понеделник от 9.00 до 16.00 ч.

Бърз антигенен тест преди поставяне на ваксината може да бъде направен на всеки, който пожелае това. Документи, издадени от други лаборатории за антигенно изследване, ще се приемат за достоверни, ако същите бъдат представени от лицето, подлежащо на ваксиниране.

БЛАГОЕВГРАД

От 21 февруари от 10.00 до 13.00 ч. работи имунизационният кабинет в сградата на РЗИ-Благоевград. Въпреки че се имунизира по предварително изготвени графици, от Здравната инспекция казаха, че няма да върнат нито един желаещ, независимо от коя фаза на ваксинирането е.

От 21 февруари в сградата на поликлиниката в Благоевград има още един кабинет, където се извършва имунизиране.

КЮСТЕНДИЛ

Два пункта са разкрити в Многопрофилната болница в града. Единият се намира на първия етаж в приемно - консултативния кабинет с работно време от 9.00 до 13.00 ч.

Другият пункт в болницата работи от 9.00 до 15.00 ч, намира се на първия етаж в Кръвния център.

Имунизацията се извършва по предварително изготвени графици, но лекари казаха, че няма да върнат нито един желаещ. Хората могат да се ваксинират и в новоразкрития пункт в сградата на Регионалната здравна инспекция в града и в пункта в поликлиниката на ул. "Яворов" 9, ет. 2 каб. 209.

ДОБРИЧ

В 12 имунизационни кабинета в област Добрич са отворени "зелени коридори" за масова ваксинация срещу Ковид-19, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Шест от тях са в град Добрич: в РЗИ, ДКЦ 1, ДКЦ 2, МБАЛ, Медицински център "Добрич" и Медицински център "Вива Феникс".

В Тервел, Генерал Тошево и Балчик ще бъдат ползвани имунизационните кабинети в бившите поликлиники.

В Каварна ваксиниране на желаещите ще се извършват в общинската болница. Медици от МБАЛ Каварна ще поддържат и имунизационния кабинет в Шабла. За община Крушари от утре такава възможност се разкрива в индивидуалната практика в село Лозенец.

Записвания за имунизациите в цялата област се правят на стационарния телефон на РЗИ – Добрич: 058 588 614. В момента инспекцията разполага само с ваксините на "Астра-Зенека", които вече са разпределени.

Само в неделния ден в Добрич е поставена първа игла на 239 души. Много малка част от получените в края на миналата седмица 142 флакона са достигнали до личните лекари и към момента е регистриран недостиг. Очаква се нова доставка на "Пфайзер - Бионтех", с която ще бъде имунизирана изборната администрация.

В РЗИ имат готовност да организират и мобилен ваксинационен екип, ако това се наложи.

ШУМЕН

РЗИ-Шумен ще извършва имунизации срещу COVID-19 на всички желаещи с ваксината на "Астра Зенека" в Имунизационния кабинет на ул. „Цар Калоян“№ 1 (до РУО Шумен):

на 20.02.2021 г. (събота) от 13.00 до 17.00 ч.

на 21.02.2021 г. (неделя) от 10.00 до 16.00 ч.

Желаещите лица да носят документ за самоличност и при наличие на хронични заболявания - медицинска документация.

МОНТАНА и областта

Имунизациите са правени на четири места в Монтана - в кабинет в сградата на РЗИ, в държавната болница "Д-р Стамен Илиев" и в два кабинета на МБАЛ "Свети Георги". На всичките места е използвана ваксината на "Астра Зенека".

В Берковица има един пункт за ваксиниране, а в Лом - 3.

От 17 март започна имунизацията и по селата в по-големите медицински центрове.

ХАСКОВО

От 21 февруари започна масовата ваксинация срещу COVID-19 и в Хасково.

Три са пунктовете в града. В Регионалната здравна инспекция, в МБАЛ-Хасково и в МБАЛ-Хигия. На трите места всеки, който желае може да се имунизира от 9.00 до 12.00 часа. Ваксината е на "Астра Зенека".

Необходима са поне 10 желаещи, за да бъде отворен един флакон от ваксината, който съдържа толкова дози, уточниха от здравната инспекция.

В Хасковска област има още 4 пункта на ваксиниране. Те са в „Медицински център Диамедикъл – 2013" в Димитровград, в Свиленград - в Медицински център, в МБАЛ-Харманли, както и в Специализираната болница за продължително лечение и реабилитация в Любимец.

Информация може да се получи на 0879 298 883 в РЗИ-Хасково.

От там казаха още, че и личните лекари трябва да участват в процеса по имунизацията, но все още не е създадена организация.

ЯМБОЛ

Осем са пунктовете в Ямболска област, в които ще се поставят ваксини от тази седмица 7 в Ямбол и 1 в Елхово. Имунизация с ваксината "Астра Зенека" се извършва в имунизационния кабинет на РЗИ–Ямбол; в Специализираната болница за активно лечение по кардиология – Ямбол; в Кардиологичен медицински център – Ямбол; в МБАЛ "Св. Пантелеймон" – Ямбол; в ДКЦ – 1; в Медицински център "Бербатов"; в МБАЛ "Св. Йоан Рилски"- Ямбол и в МБАЛ " Св. Йоан Рилски"- Елхово.

За ваксиниране са отворени и допълнителни кабинети във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в градовете Стралджа и Болярово и в селата Тенево и Скалица. При необходимост от РЗИ-Ямбол са готови да използват и мобилни кабинети за имунизация.

Личните лекари в областта получиха по 20 дози ваксина. Снабдяването с допълнителни количества ще става седмица за седмица, коментираха от РЗИ - Ямбол.

От 23 февруари във ваксинирането се включиха и личните лекари от областта.

СМОЛЯН

От 20 февруари в имунизационния кабинет на РЗИ-Смолян, в дните събота и неделя с ваксината на „Астра Зенека", ще се ваксинират всички желаещи, независимо попадат или не в целевите групи по фази от Националния ваксинационен план, съобщават от РЗИ-Смолян.

Гражданите могат да се записват на телефони: стационарни, в работно време от понеделник до петък- 0301/58930 и 0301/63293 и мобилен - 0884 495765.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Във Велико Търново започна от днес. От утре там ще работят три кабинета.

В Регионалната здравна инспекция, където и днес бяха приемани желаещите да се имунизират, които не попадат в групите от Националния план, а от утре ваксинации ще се правят и в още два кабинета - в областната болница "Д-р Стефан Черкезов" и в общинската болница "Димитър Павлович" в Свищов.

В неделния ден и трите кабинета ще работят от 9.00 до 14.00 часа.

ВИДИН

Във Видин започва ваксинацията на хората над 65-годишна възраст и тези с хронични заболявания.

Пет пункта за ваксиниране са разкрити в областта. Те са в Регионалната здравна инспекция, болниците във Видин и Белоградчик и двата най-големи медицински центрове в областния град. При личните лекари има списъци с техни пациенти, които желаят да бъдат ваксинирани.

Здравният министър призова всички, които желаят да се ваксинират, да следят публикациите на сайтовете на областните управители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият министър Панайотис Митаракис се срещна с министър Терзийски
Гръцкият министър Панайотис Митаракис се срещна с министър Терзийски
Адриан Андреев ще играе на турнира от АТР в Сингапур, Григор се отказа
Адриан Андреев ще играе на турнира от АТР в Сингапур, Григор се отказа