НОВИНИ

Проф. Мутафчийски: Всеки, който иска, може да се ваксинира във ВМА

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
12:18, 20.02.2021
13921
Чете се за: 01:30 мин.
Здраве
Слушай новината

Ваксини на "Астра Зенека" за всички желаещи от днес се поставят и във Военномедицинска академия в София. Досега столичният спешен център "Пирогов" беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план, можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу Ковид, са минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на болницата ген. Венцислав Мутафчийски.

"От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини "Астра Зенека", имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят веднага, а от утре ще ни предоставят и "Пфайзер". "Модерна" имаме налична, така че продължаваме в пълна сила. Тук са 10 точки, от понеделник разкриваме още 10 точки. От понеделник работното време ще бъде от 8.00 часа вечерта", заяви за БНТ проф. Венцислав Мутафчийски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъбинов не успя да помогне на Специя при загуба от Фиорентина
Гълъбинов не успя да помогне на Специя при загуба от Фиорентина
Наомми Осака отново е на трона в Мелбърн
Наомми Осака отново е на трона в Мелбърн