НОВИНИ

Как е действала мнимата инкасаторка, обирала възрастни хора

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
15:38, 03.10.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Сигурност и правосъдие
действала минамата инкасаторка обирала възрастни хора
Слушай новината

Прокуратурата повдигна обвинение на 39-годишната мнима инкасаторка, за която полицията разкри, че обирала възрастни хора.

Тя влизала в домовете им под предлог, че ще отчита отчита топломери и водомери. Тя беше задържана на 2 октомври за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за най-тежката мярка - задържане под стража.

Задържаха мнима служителка на Топлофикация, извършила серия от кражби

От полицията днес разкриха детайли как е действала мнимата инкасаторка.

"Тази дама прихваща отвънка на улицата възрастни хора, предимно жени, около 80-годишни. Пред тях тя казва, че е служителка на "Топлофикация" или на ВиК и трябва да отчита водомери и топломери. Докато ги заблуждава, успява да открадне парични суми и вещи, ценни и напуска", каза комисар Румен Костадинов, началник на 6-о РПУ.

Полицейският началник отново призова семействата, децата и внуците по-възрастните хора регулярно да им припомнят за възможни измами. Когато човек идва и се представя за инкасатор, да звъннат на по-младите, препоръча той.

От думите му стана ясно, че разследването започнало на 24 септември по сигнал на възрастна дама потърсила помощ в полицейския участък в столичния квартал "Бъкстон". След посещение на мнимата инкасаторка, жената установила, че от дома ѝ е извършена кражба на пари.

Тя разказала, че непознатата се представила за служител на Топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила, че липсва голяма сума.

39-годишната жена е от Перник. При претърсванията в обитавана от нея хотелска стая са намерени доста откраднати вещи, сред тях часовници, златни накити и банкови карти.

От прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на мнимата инкасаторка. От там съобщиха, че кражбата е извършена, докато 39-годишната жена е била обявена за общодържавно издирване по друго досъдебно производство. Обвиняемата е извършила кражбата, докато е била издирвана, тъй като е нарушила мярка "домашен арест".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото за катастрофата до Български извор с трима загинали се връща в съда в Търново
Делото за катастрофата до Български извор с трима загинали се връща в съда в Търново
Ясна е програмата за първия етап в българския баскетболен елит при жените
Ясна е програмата за първия етап в българския баскетболен елит при жените