НОВИНИ

Как ще прекара първата си Коледа без принц Филип кралица Елизабет Втора

прекара първата коледа без принц филип кралица елизабет
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
06:38, 23.12.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

Кралица Елизабет Втора отмени коледното пътуване на кралското семейство до Сандрингам и вместо това ще прекара празниците в Уиндзор.

Още един член на нейното семейство е под въпрос за коледните празници и това е любимата ѝ дъщеря принцеса Ан. Тя се самоизолира в дома си с 66-годишния си съпруг вицеадмирал Тимъти Лорънс, който даде положителна проба за COVID-19. Новината за липсата на принцесата е още по-тревожна за Кралицата, след като това ще е първата Коледа без покойния ѝ съпруг принц Филип.

Към момента сигурни гости на коледната вечеря са принц Чарлз и съпругата му Камила, принц Едуард и съпругата му Софи и техните деца Луиз и Джеймс.

Принц Уилям, Кейт и трите им деца - Джордж, Шарлот и Луис, ще прекарат Коледа в резиденцията в Норфолк и възнамеряват да се видят с кралицата след празниците.

Принц Андрю, който живее в Уиндзор, вероятно ще прекара Коледа с дъщерите си принцеса Юджини, съпруга ѝ Джак Бруксбанк и 10-месечния им син Август, както и с принцеса Беатрис, съпруга ѝ Едо Мапели Моци и тримесечната им дъщеря Сиена. Предполага се, че бившата съпруга на херцога на Йорк Сара Фъргюсън също ще се присъедини към тях.

Кралските особи се съгласиха да ограничат всички контакти освен съществените, за да гарантират, че кралицата няма да бъде сама на Коледа. Миналата година тя прекара празника в изолация само с принц Филип, който почина през април на 99 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на второ място в света по смъртност от COVID-19 и последна по ваксинация в Европа
България е на второ място в света по смъртност от COVID-19 и последна по ваксинация в Европа
Затвориха 13-милионен град в Китай заради COVID-19
Затвориха 13-милионен град в Китай заради COVID-19