НОВИНИ

Как ще учат децата от понеделник?

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 13.02.2022 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
Още
Слушай новината

Учениците обратно в клас. Присъствените занятия се възобновяват в София-град и областите Стара Загора и Хасково от утре. От началото на втория срок в тези области имаше въведена ротация, според която само част от випуските учеха присъствено, а останалите онлайн.

Присъствено, както и през миналата седмица, продължават да учат и всички випуски в областите Разград и Силистра. В цялата страна в класните стаи продължават да се обучават и децата от 1-ви до 4-ти клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично онлайн ще се учи в Търговище и Шумен, където миналата седмица всички деца бяха присъствено.

В Бургаско обаче режимът се облекчава и учениците от прогимназията се връщат, както и тези от 8-и и 9-и клас.

В Благоевград продължава поне още седмица ротацията. От разстояние остават да се обучават учениците от 7-и, 10-и и 12-и клас, а всички останали се завръщат в класните стаи. Изключение от графика за ротация има за училищата, където имат само по една паралелка във випуск, там те ще се обучават присъствено.

Поредна ротация на обучението за учениците в Благоевград

Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Репортер: Десислава Малинова



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Простреляха бизнесмен в Хасково
Простреляха бизнесмен в Хасково
4 са нападнатите от куче деца в Южния парк в София - каква ще бъде съдбата на животното
4 са нападнатите от куче деца в Южния парк в София - каква ще бъде съдбата на животното