НОВИНИ

Как започна първият ден в отворените детски градини и ясли?

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
09:15, 22.05.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

От днес до 1 юни - поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна.

В първия ден родителите с нетърпение доведоха в 8ч. децата в една частна детска ясла в столичния квартал "Редута". Тук има 4 групи по 14 деца. Сега от всички групи дойдоха около 5 дечица.

На входа им се измерва температурата, минават през парцал, напоен с дезинфектант, целият персонал носи предпазни шлемове, а родителите трябва да попълнят специална декларация, в която се съгласяват с всички мерки.

В общинските детски градини групите трябва да бъдат от 10 до най-много 18 деца. Към този момент около 38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина, но прави впечатление, че по анкетите в частните градини процентът е по-висок - над 50%.

Илонка Горанова - директор на ЧДГ: Очаквахме го този момент и се подготвяхме цял месец за него. Екипът беше на разполжение, при съответните мерки за сигурност.

В тази ясла в "Редута" целият персонал е тестван за коронавирус, резултатите са отрицателни. А тази сутрин тук на посещение е и министърът на образованието Красимир Вълчев. Той дойде да види как в първия ден персоналът се е справил с всички противоепидемични мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Рапчев към шофьорите: Да не мислим за глобите, а за своя живот
Росен Рапчев към шофьорите: Да не мислим за глобите, а за своя живот
Ботьо Ботев: Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност
Ботьо Ботев: Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност