САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

След нападението над 70-годишна жена: Хората в Ценово са силно притеснени

от БНТ
07:21, 22.05.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Възрастна жена беше пребита и ограбена в русенското село Ценово.

По непотвърдена информация мъжът е разбил с крак външната врата на къщата, а вътрешната отключил с шперц. Може би жертвата и извършителят са се познавали.

Преди полунощ млад мъж разбива входната врата на двора, прави същото с тази на къщата. Нахлува, заплашва възрастната жена с убийство, след което я пребива и насилва. Открадва последните й 100лв., след което отново я заплашва и побягва в неизвестна посока.
От изживения шок и ужас жената първоначално не подава сигнал в полицията. Това се случва чак на сутринта, когато е открита от съседи.

Хората в Ценово са силно притеснени, защото до този момент не са имали подобен случай.

Борислав Ангелов - съсед: Никога не е ставало в Ценово такова нещо и тука в нашия квартал и аз съм много разтревожен. Предполагам, от Раданово идват тука едни, дърва карат и тя общува много с такива хора и най-вероятно са я опознали и станало тъй.

Петър Димитров - съсед: Кой няма да се притеснява, всеки се притеснява.02.51 На нищо не прилича вече. Заключваме, иначе няма какво друго. То като ще мине, ще намери откъде да влезе. Туй не го спира такъв, кразец, изнасилвач-тях не ги спира нищо.

Вчера през целия ден селото беше подложено на абсолютна полицейска блокада. Много патрулни коли минаваха през целия ден, но освен това беше извикана жандармерията, която проверяваше всички коли, влизащи и излизащи от селото.

По непотвърдена информация възможно е извършителят да е от село Раданово, но това тепърва ще се изяснява. Издирването продължава. Блокадата беше премахната късно снощи, но отново има патрули в населеното място.

Жената е била откарана в болница, но в момента е изписана и е при близките си в Русе.

Автор: Теодор Стамболиев

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Времето на 24 май: Не много горещо, с краткотрайни валежи в следобедните часове
Времето на 24 май: Не много горещо, с краткотрайни валежи в следобедните часове
#60 секунди без COVID-19: Домът на киното в София отваря врати
#60 секунди без COVID-19: Домът на киното в София отваря врати