НОВИНИ

Какви бяха първите реакции в Народното събрание за кабинета "Донев 2"

Вера Александрова
от Вера Александрова
11:46, 02.02.2023 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
Слушай новината

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаване на ново служебно правителство. Всички досегашни министри запазват поста си, с изключение на министъра на културата. На мястото на Велислав Минеков е назначен диригентът Найден Тодоров.

Вижте и още във включването на Вера Александрова.

Любен Дилов, ГЕРБ-СДС: "Не мисля, че ще има голяма промяна. Радев ги е събрал и казал: Всички министри - крачка напред. Минеков, ти къде, бе? Защото той няма основание да е е недоволен от повечето министри, ние също нямаме".

Кирил Петков, "Продължаваме Промяната": "Най-важното нещо, което новият кабинет трябва да направи и това трябва да е единственият и основен фокус е да направи така, че изборите да са честни, това предизвикателство става сега много по-голямо с хартиената бюлетина и там призовавам МВР този път да си свърши работата безупречно, защото българите разчитат на едни честни избори. Второто нещо е държавата да функционира без сътресения и третото нещо е да предотвратят неутрален терен, министрите да не взимат страна".

Костадин Костадинов, "Възраждане": Нямаме очаквания към служебния кабинет, защото така или иначе в момента основната ни цел е тази, която в момента коментираме и която трябва да е основна цел за всяка друга политическа партия в страната, по-скоро въпросите трябва да бъдат насочени към правителството, защо през цялото време се опитва да форсира България за влизане в еврозоната, при условие, че нито има мандат за това, нито има някакви обективни икономически причини да го прави".

Георги Гьоков, "БСП за България": "Да работи по-добре от стария, въпреки че щом са същите лицата е много трудно да се коментира".

Атанас Атанасов, "Демократична България": Какво друго можем да очакваме? Да се надяваме, че няма да направят някакви поразии в периода до изборите, ние ще следим тяхното поведение и ще се опитаме да ги коригираме там където си позволяват волности и няма да променят външнополитическия курс на страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът издаде указ за новото служебно правителство, Весела Лечева е министър на младежта и спорта
Президентът издаде указ за новото служебно правителство, Весела Лечева е министър на младежта и спорта
Български и македонски митрополити с обща служба за празника Сретение Господне
Български и македонски митрополити с обща служба за празника Сретение Господне