НОВИНИ

Какви мерки взе общината в Пловдив срещу незаконните гонки до Гребната база

bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 11.02.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Районът на Гребната база в Пловдив е новото място в града, където нощем се правят незаконни автомобилни гонки и дрифтове. В общината са постъпили многобройни сигнали, а службите се заканиха, че ще глобяват всички нарушители.

"Гонки се случват в 2, в 3 часа през нощта", споделя Ванко Иванов, който живее в района. Според него вечер се събират около стотина души, а дрифтерите са 10-15 човека с мотори и автомобили.

"Тези автомобили нямат ауспух, знаете какви шумове се получават. Трябва да има взаимно уважение в едно общество. Няма лошо младите хора да се събират, но след 22.00 часа трябва да се пази тишина за останалите граждани", коментира Ванко Иванов.

Виолета Вълчева, която работи в обект в района, сподели, че тази нощ пак не са спали спокойно. Шумът е неописуем. Всяка вечер подаваме сигнали, каза още тя. По думите ѝ проблем има и по улица "Свети Валентин" в Пловдив.

"Една от мерките, които е взела община Пловдив, е монтирането на допълнителни знаци Б-27, които забраняват престоя и паркирането в зоната с указателни табели, че те действат от 22.00 до 6.00 ч. сутринта. Поставянето на знаци дава възможност на МВР да налагат необходимите санкции", обясни зам.-кметът на община Пловдив Тодор Чонов.

Ще бъде изградено и допълнително видеонаблюдение и осветление на района. Ще бъде изготвен и проект за изкуствени неравности, които да ограничават допълнително скоростта на преминаващите, допълни Чонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста в петък рано сутринта
Григор Димитров - Пабло Кареньо Буста в петък рано сутринта
Проф. Мира Кожухарова: Светът се държи неадекватно от епидемиологична гледна точка
Проф. Мира Кожухарова: Светът се държи неадекватно от епидемиологична гледна точка