НОВИНИ

В Пазарджик се налага да работи и второ Ковид отделение

bnt avatar logo
от БНТ
07:40, 11.02.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Пазарджик отново е в списъка на червените зони в страната. Причината е рязкото увеличаване на заразените с коронавирус в областта. Заради резкия скок на болните през последните дни в Пазарджик се налага възобновяване работата на второ Ковид отделение. Болницата е в готовност да поеме увеличаващия се брой пациенти, каза за БНТ директорът на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

Той обясни, че се възстановява дейността на Първо вътрешно отделение, така вече в болницата има две ковид отделения заради ръст от около 30% на хоспитализираните пациенти.

"Ние имаме готовност за 105 легла, в момента с 95 легла разполагаме, т.е. 30 свободни легла имаме в момента. Всяко едно болнично легло има кислородна инсталация, но консумацията на кислород е по-малко, т.е. пациентите са по-малко кислородозависими", заяви Красимир Темнилов - директор на МБАЛ - Пазарджик.

В последните дни се наблюдава плато. Лекуват се около 60 пациенти с ковид симптоматика. 52 са с тежка степен на симптоматика, а 8 са на интензивно лечение.

Директорът на болницата увери, че няма проблем с медицинския персонал. В момента няма повод за притеснение, категоричен беше той.

Болницата разполага с респиратори, които работят.

Д-р Темнилов каза още, че се работи за това всяко едно болнично легло в лечебното заведение да разполага с работеща кислородна инсталация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пенка Иванова: Прилагането на антигенен тест на учениците е доброволно
Пенка Иванова: Прилагането на антигенен тест на учениците е доброволно
Няма замърсяване на въздуха в София, според новата мобилна екостанция
Няма замърсяване на въздуха в София, според новата мобилна екостанция