НОВИНИ

Зрители на БНТ сигнализираха за опасен път в община Симитли

bnt avatar logo
от БНТ
06:54, 11.02.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Регионални
Слушай новината

Зрители на БНТ сигнализираха за опасен и много трудно проходим участък от пътя между селата Брежани, Ракитна и Сенокос в община Симитли. Пътят е алтернативен на Е79, но се нуждае от ремонт, тъй като има опасни за живота на шофьорите участъци и е почти непроходим за леки коли.

Алтернативният път на Е79 при евентуални инциденти в Кресненското дефиле би спестил на пътуващите около 200 километра.

Състоянието на пътния участък обаче почти не позволява да се използва от леки автомобили. Затова и отпада като алтернатива пред повечето шофьори. Разрушеният път е единственият вариант за връзка на жителите на селата Мечкул, Ракитна и Сенокос с общинския център Симитли.

"Счупихме си колите, сега искат много хора да се върнат на село, но се трошат колите, знаете, че ние купуваме стари коли и с няколко минавания се чупят колите и Бърза помощ не искат да идват, за баща ми няколко пъти съм ги викал и не идват. Не може линейката просто да минава", споделя Здравко Минков - жител на с. Сенокос.

"Може само да преминават коли с висока проходимост. Таксита избягват да карат хора тук, да минават, лош е пътят, при разни аварии в дефилето този път се използва за обходен маршрут. Например много случаи през последните 20 години, тирове, румънски, с прасета, разни пороища, затрупвания паднали и всички пътища, хората знаят от къде", каза Христо Димитров - жител на с. Сенокос.

Заради проливните дъждове през последния месец има опасност и мостът в село Сенокос да се откъсне от пътя.

"Той е паднал, половината е паднал и там ще има жертви, скоро време ще има жертви, но никой не обръща внимание, не знам как ще продължи това", каза Здравко Минков - жител на с. Сенокос.

Кметският наместник на село Сенокос обясни, че в момента тече процедура за прехвърляне на общинския път към републиканската пътна мрежа.

"С изграждането на магистралата пътя ще бъде алтернативен и ще бъде направен ремонт и рехабилитация за подобряването и на състоянието му", обясни Цветанка Илчова - кметски наместник с. Сенокос.

От Община Симитли казаха, че се опитват да заделят средства, за да може тази пролет да започнат ремонтни дейности.

Репортер: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия удължава мерките до 7 март
Германия удължава мерките до 7 март
АПИ: Карайте внимателно в тунела "Правешки ханове"
АПИ: Карайте внимателно в тунела "Правешки ханове"