НОВИНИ

Чувствително застудяване в петък

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 11.02.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Днес минималните температури ще бъдат между 3° и 11°, максималните - от 8° до 18°. Ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд, който до вечерта и през нощта, със започващото застудяване, по високите полета на Западна България ще премине в сняг, но очакванията са бързо да спре.

Ще бъде много ветровито. Предупреждение от първа степен, код жълто, за опасно силни пориви, със скорост на места до 90 км/ч, е в сила в цялата страна. Още преди обяд вятърът в Западна България ще започне да се ориентира от северозапад, но през по-голямата част на деня в Югоизточна България ще остане от юг-югозапад.

Много ветровито ще бъде и в планините, където ще духа силен, временно бурен югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от северозапад. Облачността ще е значителна. Ще има и валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1600 метра.

Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – минус 1°. Опасността от лавини извън ски зоните в курортите остава много висока.

В петък валежите навсякъде ще спрат, а облачността ще се разкъса, но ще остане ветровито и студено. В събота вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, почти без валежи. В неделя ще бъде облачно, със слаби превалявания от сняг главно в Южна България. Температурите в почти цялата страна, дори и през деня, ще се задържат под нулата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко ефикасни са ваксините срещу новите варианти на вируса?
Колко ефикасни са ваксините срещу новите варианти на вируса?
913 са новите случаи на COVID-19 у нас
913 са новите случаи на COVID-19 у нас