НОВИНИ

Младежкият театър обръща поглед към усмивките и градските истории на Чудомир

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
20:50, 10.02.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Още
Слушай новината

През изминалата пандемична година се навършиха 130 години от рождението на големия писател и художник Чудомир, но заради ситуацията празничните срещи със зрителите се отложиха във времето. От днес спектакълът "Сюрприз" ни среща с любимите герои.

Така пее и Алберт Пинкас през 30-те години. Градските истории на Чудомир пренасят духа на времето с финес, лек сарказъм и много усмивки. Събитие за театъра е такава поява. Режисьорът Емил Бонев и силно актьорско трио събират не толкова познатите градски герои в спектакъла "Сюрприз".

"Те имат един финес, тези градски разкази, стил от една епоха от 30-те години на една красива България. Макар и смешни, но деликатно смешни. Каквито са били хората, които се опитвали да се поевропейчат", коментира актьорът Николай Урумов.

Николай Урумов, Ярослава Павлова и Зорница Маринкова влизат в различните роли, с песен и танц. Ивайло Флоров е направил аранжиментите на старите шлагери, Ана Пампулова прави хореографията на танците.

"Мисля, че предадоха на спектакъла онази атмосфера, която е нужна да стане едно - бих го нарекъл, шампанско да гръмне. Нещо празнично. Сюрприз", допълни Николай Урумов.

Верни на принципа на Чудомир - най-празен е денят, в който не сме се смели нито веднъж, участниците в "Сюрприз" напомнят кога, как и на какво се смеем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майкъл Кейн засенчи Елтън Джон в кампания за ваксините
Майкъл Кейн засенчи Елтън Джон в кампания за ваксините
Как учителите преподават в един ден онлайн и присъствено
Как учителите преподават в един ден онлайн и присъствено