НОВИНИ

Какви са перспективите за стабилност в управлението на София?

Общинските съветници Цветелина Симеонова-Заркин и Прошко Прошков

bnt avatar logo
от БНТ
09:01, 23.02.2024
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Няма раздор в нашата общинска група. "Спаси София" са отделно политическо тяло и имат право на своя позиция. Ние от ПП имахме по-различна позиция. Ние също не сме доволни и не искаме да легитимираме това, което се случи в Общинския съвет. Гражданите гласуваха да не управлява ГЕРБ, а това което видяхме е, че ГЕРБ заедно с БСП и малките партии се разбраха и си разпределиха председателските места", коментира в "Денят започва" Цветелина Симеонова-Заркин, общински съветник от "ПП-ДБ-Спаси София".

"Но въпреки че ние също сме недоволни, разочаровани и възмутени от това, което се случва, наша отговорност е да не се отказваме дори от малкото, което получаваме, а да превърнем това във възможно най-добри политики. Ако децата, спортът, туризмът, Витоша, минералните води на София за някои са от второстепенно значение за нас те са важни", допълни Цветелина Симеонова-Заркин.

По думите ѝ в този случай е имало разминаване в позициите, но това не означава, че ПП-ДБ и "Спаси София" престават да работят заедно, а напротив - това е процес, в който се изгражда коалицията.

"Време е да спрем да занимаваме обществото със себе си. Ние сме избрани за друго - да решаваме проблемите. Нашата група вече е подготвила десетки доклади, внесла е над 20, искаме да започнем работа. Колегите обещаха в предизборната си кампания, че започват в понеделник. Минаха 16 понеделника, в които те не можеха да намерят нито управленска формула, нито мнозинство. Ние не бяхме поканени, не желаеха да общуват с нас. Разбираме го - ние сме опозиция. Благодариха ни, когато направихме компромис и подкрепихме председател от групата на "Продължаваме Промяната", въпреки че те нямат пълно мнозинство. Избирателят в София ни мери по недоверието си, а не по доверието. Няма субект, който да дава, да определя и да разпределя", каза още Прошко Прошков, общински съветник от ГЕРБ-СДС.

Вижте целия разговор във видеото.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 14-годишен младеж за притежание на наркотици в Несебър
Задържаха 14-годишен младеж за притежание на наркотици в Несебър
Москва и Игрите на ХХII Олимпиада
Москва и Игрите на ХХII Олимпиада