НОВИНИ

Какви са предложенията на кандидатите за кметове на София?

какви предложенията кандидатите кметове софия
bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 26.09.2023
Чете се за: 03:22 мин.
У нас
Слушай новината

"Доброто управление означава, че трябва да имаш визия, принципи, да умееш да работиш с хора. Когато защитаваш публичния интерес, трябва да си по-отчетен. Да работиш с диалог и консенсус, а не с налагане на волята". Това каза Васил Терзиев - кандидат за кмет на София от "Продължаваме промяната" в "Денят започва".

Терзиев подчерта, че има дълъг управленски опит и ще работи системно по системните проблеми на София, сред които липсваща канализация, ремонт на ремонта, липсата на места в детските градини, избягването от фаворизирането на определени фирми при изпълнение на обществени поръчки и други.

"За нас е важно да разберем какви са проблемите на София, какви са решенията, които гражданите очакват и да направим кампания със срещи на терен, срещи с бизнеса, за да чуем всички гледни точки. Смятам, че беше правилно решение за ранното ми обявяване за кандидат за кмет на София от ПП. Имахме време да говорим с бъдещи партньори, общински съветници, представители на бизнеса, изговорихме и темата за ДАНС , наред с много други. Така гражданите ме познават много по-добре от други кандидати", коментира Терзиев.

"Столицата е в криза - липса на чист въздух, на паркоместа, незавършена инфраструктура и анемичен бюджет", заяви Александър Томов, кандидат за кмет на София на "Българска Социалдемокрация – Евролевица".

По думите му София не е това, което трябва да бъде един европейски град.

Хекимян: Готов съм да предложа най-добрите решения за управлението на София

"Бюджетът не стига за детски градини. Трябва да се увеличи мащабът на преките чужди инвестиции, да се направи ново градско планиране, основен проблем на София е презастрояването", допълни Александър Томов.

Кои са кандидатите за кметския стол на София?

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София на ВМРО, коментира дали от партията биха подкрепили Васил Терзиев или Антон Хекимян при евентуален балотаж.

"Твърде са либерални и Терзиев, и Хекимян. Вратата за разговори е затворена още отсега, няма как да ги подкрепим", заяви Карлос Контрера.

По думите му има зони и квартали в София, които са опасни - няма видеонаблюдение, не са добре осветени улиците, не са предприети мерки за пътната безопасност.

"Общинска полиция" трябва да осъществява контрол. Изключително рискова по отношение на кражби и разпространение на наркотици е зоната около Женския пазар - необходимо е 100% видеонаблюдение и усилване на патрулите нощно време", каза още Карлос Контрера.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се обърна по таван на столичния булевард "Брюксел" (СНИМКИ)
Кола се обърна по таван на столичния булевард "Брюксел" (СНИМКИ)
Два мача дават старт на междинния 11-и кръг в Първа лига
Два мача дават старт на междинния 11-и кръг в Първа лига