НОВИНИ

Какви са причините за големия пожар в кооперация в Бургас

bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 01.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Голям пожар бушува вчера в бургаския квартал "Лазур". Огънят тръгна от двуетажна къща, но обхвана и пететажна жилищна кооперация. Двама души пострадаха.

Според един от живеещите в кооперацията, е възможно пожарът да е тръгнал от изхвърлен боклук от печка за отопление. Освен това в изгоряла барака редовно били трупани отпадъци. Имало и две кислородни бутилки, които още повече са усилили огъня.

Щетите са много сериозни - кухнята, прозорци, неописуемо е. Но, важното е, че сме живи и здрави, обясни живееща в кооперацията.

Хората споделят, че са притеснени, но и се радват, че никой човек не е пострадал в стихията.

Вчера стана ясно, че обитателят на запалената къща всъщност е издирван от полицията, поради което не е искал да бъде евакуиран.

"В последствие двамата са евакуирани от бургаските огнеборци като е констатирано, че 41-годишният мъж е издирван от полицията, за да бъде приведена в сила мярка "задържане под стража", тъй като същият е бил обвиняем по дело за държане на наркотици, но не е се явявал по делата и вероятно това е била и причината заедно с майка си да вземат решение да продължават да стоят в сградата, обхваната от пламъци", обясни Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Майката и синът са в бургаската болница в стабилно състояние. Очаква се след като бъдат изписани, 41-годишният мъж да бъде задържан от полицията.

Вижте повече в прякото включване на Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адв. Шаркова: Зеленият сертификат при бустерна доза е безсрочен и не създава ограничения за пътуване
Адв. Шаркова: Зеленият сертификат при бустерна доза е безсрочен и не създава ограничения за пътуване
ПСЖ няма да играе на финал за купата за първи път след 2014 година
ПСЖ няма да играе на финал за купата за първи път след 2014 година