НОВИНИ

Ниско напрежение: Жители на село Изгрев се оплакват от проблеми с тока в най-студените дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:18, 01.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на благоевградското село Изгрев алармират, че в най-студените дни в годината имат твърде слабо напрежение в електрическата мрежа. Заради ниските нива на електроподаването, хората са внесли множество сигнали до електроразпределителното дружество, но до момента те остават без резултат.

През последните години Изгрев е едно от най-развиващите се села в Благоевградско. През последната година обаче на дневен ред е проблемът с ниското ниво на напрежението в електромрежата.

Волтажът пада при повишено потребление, уредите прекъсват, гасят, въпрос на време е да изгорят, разказа пред БНТ един от жителите на селото.

Хората се оплакват и от високите сметки за ток, въпреки ниското напрежение.

Масовото застрояване в селото, близостта до Благоевград и изтеглянето на хората към малките населени места са причина за ниското напрежение. Така да се каже, ставаме много врабчета на жицата, обясни кметът Йордан Китанов.

Той допълни, че реакция от ЕРП дружеството няма. Призовал е хората масово да звънят, но пък обаждането се таксува и така набъбва и сметката за телефона.

От ЕРП-то отговориха на запитването на БНТ с обещанието, че до месец март ще бъде изграден нов електропровод и проблеми няма да има.

Вижте повече подробности в прякото включване на Али Мисанков

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ПСЖ няма да играе на финал за купата за първи път след 2014 година
ПСЖ няма да играе на финал за купата за първи път след 2014 година
"Лисиците" на Франц Марк отиват на търг
"Лисиците" на Франц Марк отиват на търг