НОВИНИ

Спазват ли заведенията в Пловдив забраната да работят след 22 ч.

bnt avatar logo
от БНТ
06:12, 01.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Засилени проверки в ресторанти и нощни клубове и през изминалата нощ в Пловдив. Екипи на Регионалната здравна инспекция и полицията проверяваха спазват ли се по-строгите противоепидемични мерки за справяне с пандемията.

Според тях заведенията трябва да работят до 22.00 часа. Задължително е те да функционират с до 50% от капацитета си и при изискване за зелен сертификат.

В първата вечер от действието на новите ограничения бяха проверени редица ресторанти, като нарушения не бяха констатирани. В един от нощните клубове заявиха, че работят съзнателно и след 22.00 часа, защото не са съгласни със заповедта. Според ресторантьори, които прекратиха дейност в 22.00 часа, поредните ограничения са пагубни за бизнеса.

Днес напълно съзнателно работим в знак на съпричастност към колегите и Асоциацията, работим почти на празно заведение , не сме съгласни с новите мерки, при положение, че целият ни персонал е на 100% ваксиниран доброволно. Това е решението, съпричастни сме към колегите от цялата страна, каза Радослав Чилингиров- управител на нощен клуб.

Заведението се установи, че работи след 22.00 часа, което е в разрез със заповедта на директора на РЗИ-Пловдив, в тази ситуация ще напишем констативен протокол със съответното нарушение, което сме констатирали и ще бъде връчена покана за явяване в РЗИ-Пловдив и съставяне на акт, каза Велислава Василева - инспектор в РЗИ-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтича срокът на зелените сертификати на около 93 000 българи
Изтича срокът на зелените сертификати на около 93 000 българи
Жълт код за снеговалежи в три области днес
Жълт код за снеговалежи в три области днес