НОВИНИ

Жълт код за снеговалежи в три области днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 01.02.2022 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 1° и 4°, максималните - от 2 - 3° по високите полета на Западна България до 8 - 9° в югоизточните райони.

Ще бъде облачно. В Западна България още преди обяд ще започнат валежи от сняг. След обяд ще вали в цялата страна - в западната половина сняг, а в източната дъжд. Ще се образува и снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от северозапад, но през по-голямата част от деня в източните райони от страната ще остане от юг.

Три области са с жълт код за снеговалежи - Перник, Благоевград и Кюстендил.

По Черноморието ще бъде облачно, следобед - с валежи от дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са около 8 - 9°. Температурата на морската вода е 6 - 7°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъда облачно със снеговалежи. Ще духа умерен юг-югозападен вятър, който следобед ще започне да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

През нощта срещу сряда дъждът и в Източна България ще започне да преминава в сняг, а в Родопската област ще има значителни снеговалежи.

В сряда все още ще вали в източната половина от страната, като валежите почти навсякъде ще са от сняг, а в югоизточните райони на места ще са значителни. В Западна и Централна Северна България ще е без валежи. Вятърът от северозапад ще се усили. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 1° и 6°.

В четвъртък ще е ветровито, с променлива, по-често значителна облачност, но само на отделни места, главно в планинските райони, ще превалява слаб сняг.

В петък вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, в Източна България следобед - от югозапад. Облачността ще е разкъсана, над много райони до предимно слънчево. Минималните температури ще се понижат с 4 - 5 градуса, а дневните ще са с 2 - 3 градуса по-високи.

В събота вятърът отново ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще има променлива облачност, а затоплянето ще продължи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спазват ли заведенията в Пловдив забраната да работят след 22 ч.
Спазват ли заведенията в Пловдив забраната да работят след 22 ч.
10 151 са новите случаи на коронавирус за денонощието
10 151 са новите случаи на коронавирус за денонощието