НОВИНИ

Докладът за партитата на Борис Джонсън: Провал за работещите в правителството

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:51, 31.01.2022
Чете се за: 01:42 мин.
По света
Слушай новината

Поредно извинение на Борис Джонсън за празненствата на Даунинг Стрийт 10, след оповестяването на дългоочаквания доклад на държавната служителка Сю Грей.

В документа се казва, че някои събирания представляват сериозен провал за тези, които работят в правителството. Заради разследването на полицията Грей може да разкрие твърде малко от това, което съдържа докладът. Той обхваща период от година и 8 месеца и се отнася за 16 събирания, като органите на реда разследват 12 от тях. Пред депутатите премиерът обеща промяна в начина на работа на "Даунинг стрийт" 10. Заради ПартиГейт позициите на Джонсън са силно разклатени, включително и сред торите. Чуват се призиви за оставката му.

"Първо - искам да кажа, че съжалявам. Съжалявам за нещата, които просто не сме свършили както трябва, и съжалявам за начина, по който сме се справили със ситуацията. Няма смисъл да казваме, че това или онова е в рамките на правилата, и че хората са работили усърдно. Тази пандемия беше тежка за всички. Помолихме хората да направят неимоверни жертви - да не се срещат с любимите си, да не посещават роднини преди смъртта им. И разбирам гнева, който изпитват. Но, г-н председател, не е достатъчно да се каже съжалявам. Това е моментът, в който трябва да се погледнем в огледалото и да си научим урока", заяви Борис Джонсън, министър-председател на Великобритания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Левски проведоха две тренировки преди контролата с Генчлербирлиги (ВИДЕО)
В Левски проведоха две тренировки преди контролата с Генчлербирлиги (ВИДЕО)
Съветът за сигурността на ООН обсъжда ситуацията между Украйна и Русия
Съветът за сигурността на ООН обсъжда ситуацията между Украйна и Русия