НОВИНИ

Какво показва анализът на битката за евротурнирите в efbet Лига?

показва анализът битката евротурнирите efbet лига
bnt avatar logo
от БНТ
14:05, 10.07.2020
Чете се за: 01:53 мин.
Български футбол

Ясно е, че Лудгорец е шампион и ще играе в Шампионска лига!

Ясно е, че Локомотив (Пд) ще играе в Лига Европа, като носител на Купата!

Ясно е, че ЦСКА вече си осигури участие в Лига Европа! (Остава само да се определи дали това ще стане директно или през участие в бараж).

Ясно е, че Локомотив (Пд) дори и да победи Левски в последния кръг, НЕ МОЖЕ да ги измести от 3-о място, защото има по-лош баланс в директните двубои със „сините“.

Ясно е обаче, че само Славия при определени условия би могло да измести Левски от 3-о място в крайното класиране (по – долу ще разгледаме как може да стане това).

Ясно е, че Берое вече няма шанс да се намеси в битката за 2-о и 3-о място, даващи право на участие в евротурнирите (било то директно или през бараж)!

Анализът на мачовете между замесените отбори за класиране в Лига Европа показва, че Левски има предимство в директните двубои от редовния сезон срещу ВСИЧКИ отбори замесени в нея (ЦСКА, Славия, Локо (Пд))!

Тук не включвам мачовете срещу Берое, защото те вече нямат шанс за класиране!

Какво се случва за другите две места даващи право за класиране в евротурнирите?

ЦСКА би се класирал директно за Лига Европа ако победи или поне завърши наравно в последния мач срещу Берое, на стадион „Българска армия“.

При това положение, дори при победа на Левски срещу Локо Пд, ЦСКА ще има повече точки от „сините“!

Ако, обаче, Левски победи Локо (Пд), а ЦСКА загуби срещу Берое, тогава Левски ще завърши 2-и с равен брой точки с ЦСКА (по 56 т.) и заради по-добрите си показатели в директните двубои с ЦСКА, в мачовете от редовния сезон (според регламента), 2:2 като гост и 0:0 като домакин ще завърши пред ЦСКА в крайното класиране.

Победа за Левски срещу Локо (Пд) ще им гарантира участе в ЛЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ как ще завърши мача между Славия и Лудогорец!

Единствено „сините“ ще трябва да разберат как е завършил мача на ЦСКА с Берое, за да се реши дали се класират директно за ЛЕ, евентуално като 2-и (при загуба на ЦСКА) или ще трябва да играят бараж.

Всъщност, колкото и невероятно да звучи, с оглед всевъзможните проблеми на Левски, отборът воден от Георги Тодоров се оказва в благоприятна ситуация за класиране в евротурнирите, дори това да стане през бараж!

ЗАЩОТО:

Дори да загуби последния си мач на стадион „Георги Аспарухов“ от Локо (Пд), пловдивчани ще съберат 53 точки, толкова колкото би имал и Левски, но и срещу Локо (Пд), тимът от Герена има предимство в директните двубои от редовния сезон 1:0 като домакин и 0:0, като гост.

Славия остана единственият отбор, който може да обърка сметките на Левски и да спечели участие в ЛЕ, заемайки 3-о място в крайното класиране, като съответно задължително ще трябва да играе бараж!

Второто място вече е недостижимо за Славия!

Това може да стане САМО АКО „белите“ победят у дома Лудогорец в последния си мач (тогава Славия ще събере 55 точки), а Левски ЗАГУБИ или завърши НАРАВНО срещу Локо Пд на своя стадион (оставайки съответно с 53 точки или 54 точки).

В последния кръг от шампионата остават да се изиграят следните три срещи в първата шестица, които ще определят и крайното класиане в нея:


Славия – Лудогорец, Левски – Локомотив Пд и ЦСКА – Берое

Вижте моментното класиране в efbet Лига, кръг преди края на шампионата и резултатите между отборите замесени в битката за Лига Европа:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Гешев: Президентът подложи на безпрецедентен политически и партизански натиск прокуратурата
Иван Гешев: Президентът подложи на безпрецедентен политически и партизански натиск прокуратурата
Изтеглиха жребия за финалната фаза на ШЛ
Изтеглиха жребия за финалната фаза на ШЛ