НОВИНИ

Какво се крие зад олимпийския успех на Ивет Горанова?

bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 06.08.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Ивет Горанова спечели първия златен олимпийски медал от игрите в Токио. Медалът е още по-ценен, защото каратето дебютира като спорт именно на тази Олимпиада.

"В никакъв случай това не е някаква случайност или късмет, това е в резултат на години подготовка и усилие на един много голям екип от треньори, нейни съотборници. Това е едно заслужено признание, което дава оценка на това как работим и как развиваме нашата организация". Това заяви в студиото на "Денят започва" Борис Николов, генерален секретар на Българската национална федерация по карате.

Състезателката по карате Александра Стублева допълни, че е била свидетел на цялото израстване на Ивет, която се е превърнала в уникален състезател и човек. Ивет е много амбицирана и винаги е имала огромен потенциал, има изключителна целеустременост. Реши ли нещо, го постига, каза Стублева.

Според Николов като цяло българите сме добри в единоборствата - такава ни е традицията.

"Карате е спорт, но предимно е бойно изкуство. Заложена е в по-голяма степен философия и това го прави не толкова популярно като спорт, но като философия, начин на живот, да ни научи на ценности, които са над спорта", каза Николов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте още от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН оттегля Момчил Иванов като кандидат за министър на правосъдието
ИТН оттегля Момчил Иванов като кандидат за министър на правосъдието
Създадоха комисия за "Магнитски" в Народното събрание
Създадоха комисия за "Магнитски" в Народното събрание