Александър Сиди: Ако не се случи мандатът сега, отиваме на следващи избори

от БНТ
08:13, 06.08.2021
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Ако не се случи мандатът сега, ще отидем на следващи избори. Служебният кабинет се ползва с голямо доверие по социология, но не се ползва с голямо доверие в пленарна зала.

Това заяви в "Денят започва" Александър Сиди от ВМРО. По думите му българските граждани са си избрали някой, който стои на диванчето вкъщи и не носи отговорност.

"Хората искаха промяна и какво получиха - гласуваха за Слави, получиха Тошко и сега премиер, който съвсем логично е, лятото продава плажни стоки. Вероятно ако има някакъв проблем с това правителство, зимата ще ни предложат някой, който продава зимна екипировка за ски", коментира Сиди.

И попита как може да носи отговорност Слави Трифонов при положение, че неговото предложение за премиер, което никой не бил чувал до миналия петък като име в българската политика, ще има цялата власт в държавата, цялата информация от службите, а Слави Трифонов щял да носи отговорност.

"Кой е този човек, който ще отиде да разкаже на Слави Трифонов класифицираната информация, до която той няма достъп", попита Сиди.

По думите му България има нужда от редовно правителство. Но неговото мнение е, че ще бъдат изгонени по същия начин, както беше правителството на Орешарски.

"Защото подкрепата, която се вижда, е подкрепата на "Има такъв народ", БСП и ДПС, разбира се, винаги в ъгъла", допълни Сиди.

Според него някой е наредил един кабинет без никакво значение какво и как смятат всички останали политически формации, които трябва да застанат зад него. По думите му виждаме агресивно правене на политика, което дори не е и правене на политика, то просто е заявление - ние ще правим това и това.

"Вчерашният ден беше много контрастен, от една страна, това прекрасно момиче, което се разплака на химна и направи щастлива цяла България, и от друга страна - Филип Станев, който отиде със скъсани дънки в Народното събрание", коментира Сиди.

Това по думите му показва двете Българии.

"В крайна сметка в една парламентарна република най-важната трибуна е тази в Народното събрание. Не можеш да си позволиш да отидеш така. И това е показателно за тези хора и отношението им към държавата и държавността. Това е показателно и в начина, по който се опитват да правят политика, или всъщност да извиват ръцете и да счупят всички онези правила в политиката, които досега са налагани", допълни Александър Сиди.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МОК отстрани двама треньори след скандала с беларуската лекоатлетка
МОК отстрани двама треньори след скандала с беларуската лекоатлетка
Пресечен е пожарът до границата с Република Северна Македония
Пресечен е пожарът до границата с Република Северна Македония