НОВИНИ

Код жълто за опасно силен вятър днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 06.08.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Със силен вятър от запад-северозапад ще нахлува малко по-хладен въздух, температурите ще се понижат и максималните ще са между 29° и 35°.

До обяд първо над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В отделни райони, главно след обяд в Южна България, валежите ще са временно интензивни, значителни по количество и там има условия и за градушки. До вечерта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се изясни.

По Черноморието ще има по-значителни увеличения на облачността, но главно след обяд ще е с краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е умерен, временно силен. Максималните температури ще са 28 - 31°. Температурата на морската вода е 26 - 28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е умерен до силен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.

В събота ще бъде слънчево с по-значителни увеличения на облачността преди обяд над източните райони, където на отделни места все още е възможно да превали. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север, впоследствие от изток и ще стихне.

През следващите дни ще бъде слънчево. Температурите отново бързо ще се повишат и във вторник максималните ще са между 35° и 40°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Миглена Селишка претърпя тежко поражение в Токио
Миглена Селишка претърпя тежко поражение в Токио
Миглена Селишка се класира за 1/4-финалите в борбата
Миглена Селишка се класира за 1/4-финалите в борбата