НОВИНИ

Калин Стоянов отива в Пловдив заради случая със застреляния полицай от 7-годишния му син

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 13.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разследването на трагичния инцидент, при който 7-годишно дете застреля баща си - полицай в сградата на сектор специализирани полицейски сили в Пловдив със служебното му оръжие.

Днес на място се очаква да отиде и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който вече поиска оставката на директора на полицията в Пловдив.

Застреляният от сина си полицай е на 49 години, служител към Звеното за специални тактически действия. Съпругата му също работи в системата на МВР. Изяснява се и как синът им е получил достъп до оръжието и защо се е намирал в сградата на специализираните полицейски сили, където вчера следобед е имало и учебни занятия.

"По-голямата част от служителите са били в стаята, където се правят разговори и са дочули изстрел, произведен от огнестрелно оръжие. Излизайки в предверието, в което се намират и шкафовете за лични вещи, забелязват детето на техния колега да държи в ръцете си пистолет. Влизат в контакт с него, спокойно изземват пистолета, обезвреждат го, информират ръководството, като на място констатират летален край. Подробности относно оръжието не мога да дам на този етап, защото това е предмет на разследването и с тези данни имат право да боравят единствено водещи разследването и наблюдаващият прокурор", заяви старши комисар Георги Чергов, директор на Областната дирекция МВР в Пловдив.

"Извърши се оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели. В присъствието на психолог и майката са извършени необходимите действия с детето. Разследването ще продължи доста време, има множество други действия, които трябва да се извършат, но това няма как да стане в рамките на това кратко време", допълни Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

Вижте прякото включване на Мариела Хубинова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът в Сакар планина е локализиран
Пожарът в Сакар планина е локализиран