НОВИНИ

Калина Бояджиева ще вдъхновява участниците на турнир по олимпийско таекуондо

14-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън" ще се проведе на 2 и 3 декември в "Асикс Арена"

Калина Бояджиева
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:58, 01.12.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 1200 състезатели от 81 клуба са заявили участие в 14-о издание на международния турнир по олимпийско таекуондо "Херея оупън", който ще се проведе на 2 и 3 декември в "Асикс Арена".

Отличията в дисциплините "спарниг" и "пумсе" (Форма) ще си оспорват спортисти от осем държави - България, Гърция, Италия, Румъния, Молдова, Сърбия, Република Северна Македония и Украйна.

"Важно за нас е да се получи един хубав празник както за децата, така за родителите и треньорите. Това състезание е едно от най-големите в Европа - над 1200 състезатели, 81 клуба от 8 държави. Програмата ще включва състезания за всички възрастови групи - деца (5-6 години), деца първа група (7-9 години), деца втора група (10-11 години), кадети (12-14 години) и юноши (15-17 години). От по-изявени състезатели ще участват Георги Стоев от клуб Херея и Виктор Георгиев от Рамус", каза Ангел Кирчев, президент на ТК Херея.

Да надъхва състезателите в "Асикс Арена" ще бъде и тройната световна шампионка по кикбокс Калина Бояджиева. Талантливата спортистка се занимава и с таекуондо и е състезател в клуб Херея.

"Тя ще подкрепи децата. Те ще имат възможност да я видят и да се запознаят с нея. В залата ще присъства и още един елитен наш състезател - световният вицешампион за младежи Денис Димитров. За нас е важно елитния спорт да върви с масовия, свързани са. Сезонът за Калина и Денис приключи. Денис от близо месец започна тренировки за новия сезон, Калина от другата седмица. Тяхната основна цел през 2024-а е олимпийската квалификация, която ще се проведе през март в София. Благодарение на Българската федерация по таекуондо и на г-н Слави Бинев ще имаме огромната възможност български състезател да се класира и да спечели квота за Игрите в Париж. Догодина те ще участват и в традиционните ранкингови турнири, защото трябва да печелят точки за световната и олимпийската ранглиста. Ще имат Европейско първенство за мъже и жени и след това дано да стигнем до олимпийските игри", добавил Кирчев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито и необичайно топло време днес и утре
Ветровито и необичайно топло време днес и утре
Семьон Новиков е спортист номер 1 на годината на Българската федерация по борба
Семьон Новиков е спортист номер 1 на годината на Българската федерация по борба