НОВИНИ

Каляри изпусна да бие Юве, възходът на Лацио продължава

Отборите на Каляри и Ювентус не излъчиха победител и завършиха наравно 2:2 в среща от 33 кръг на италианската Серия „А“.

Станко Димов
от Станко Димов
23:58, 19.04.2024
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Каляри - Ювентус
Снимка: X / Cagliari Calcio
Слушай новината

Отборите на Каляри и Ювентус не излъчиха победител и завършиха наравно 2:2 в среща от 33 кръг на италианската Серия „А“. Домакините има за какво да съжаляват, след като допуснаха изравняване на резултата в 87-ата минута след нелеп автогол на Алберто Досена, който засече неспасяемо в собствената врата центриране на резервата Кенан Йълдъз.

Воденият от ветерана Клаудио Раниери тим на Каляри изигра страхотно първо полувреме и се оттегли за почивка с два чисти гола аванс, които дойдоха след дузпи. Точни от бялата точка бяха юношата на Наполи Джанлука Гаетано (30‘) и колумбиецът Йери Мина (36‘).

След почивката „старата госпожа“ натисна и върна едно попадение чрез Душан Влахович в 61-ата минута. Сръбският нападател вкара красив гол директно от свободен удар, като не остави шанс за реакция на вратаря Симоне Скуфет.

В самия край на срещата дойде и споменатият нелеп автогол на Досена, който оформи крайното 2:2. В петата минута от продължението Юве беше близо до пълен обрат, но от 10 метра Йълдъз стреля слабо и право в обсега на Скуфет.

Равенството е второ последователно за Ювентус (след 0:0 с Торино преди седмица), които остават на трето място в класирането с актив от 64 точки, с 5 по-малко от втория Милан, който в понеделник ще се изправи срещу градския си съперник и лидер в класирането Интер в голямото дерби от кръга.

Каляри пък е на 14 позиция с актив от 32 точки и продължава да се бори със зъби и нокти за мястото си в елита и през следващия сезон.

По-рано през деня Лацио победи с 1:0 като гост Дженоа в откриващия двубой за кръга. Единственото попадение реализира Луис Алберто, който беше точен в 67 минута. Това е четвърти успех за „орлите“ в последните пет двубоя и те се доближиха само на 3 точки от градския съперник Рома, който е пети в класирането, но и с два мача по-малко. Дженоа е на 12 позиция с 39 точки и по всичко личи ще доиграе сезона без напрежение.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български автобус се преобърна на пътя в Турция, 11 души пострадаха
Български автобус се преобърна на пътя в Турция, 11 души пострадаха
Ерлинг Холанд е под въпрос за дербито с Челси
Ерлинг Холанд е под въпрос за дербито с Челси