НОВИНИ

Камион за боклук помете 5 паркирани коли във Владая

камион боклук помете паркирани коли владая
bnt avatar logo
от БНТ
22:57, 22.03.2023
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Шофьор на камион за боклук помете няколко коли тази сутрин в софийското село Владая. Колите са били паркирани на тротоара. Пострадал е само шофьорът на камиона.

Камионът е бил спрян на стръмна улица в село Владая. Водачът е бил извън него. Внезапно тежкотоварният автомобил се е спуснал по ската и се е блъснал в паркиралите върху тротоара коли. Шофьорът успял да се качи в кабината в движение, но не успял да спре машината.

"Колегите на шофьора казаха, че имало неизправност в колата отзад. Слязъл е да погледне какво се случва и точно в този момент камионът е тръгнал по стръмното. Първата кола, която е ударена е нашата, след това - останалите", обясни една от собственичките на ударените коли.

Премазани са 5 автомобила. Единственият ранен е шофьорът, който е закаран в болница с травма на главата и съмнения за комоцио.

По негово желание е освободен за домашно лечение. От местната власт обаче търсят отговорност и в собствениците на паркираните автомобили.

"Редно е да бъдем толерантни и да не паркират от всички страни. Всеки има двор и гараж, колите трябва да се паркират на подходящите места", каза Цветанка Здравкова, кмет на с. Владая.

Камионът е на частна фирма. Оттам заявиха, че машината е нова и застрахована. Тепърва ще изясняват причините за инцидента.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА си уреди среща с Левски на финала за Купата след победа над Балкан
ЦСКА си уреди среща с Левски на финала за Купата след победа над Балкан
Гимнастиците ни с последно контролно преди Европейското за младежи в Анталия
Гимнастиците ни с последно контролно преди Европейското за младежи в Анталия