НОВИНИ

Камиони закъсаха на пътя Русе - Силистра заради летни гуми

bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 30.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Усложнена е зимната обстановка и в Северна България. Най-трудно е придвижването по главния път Русе - Силистра и Русе - Разград, защото закъсали тежкотоварни камиони затрудняват снегопочистването и движението в района.

Истинска зима е вече в Русе. Официално първите снежинки паднаха след полунощ. Засега снежната покривка е не повече от 2-3 см, но очакванията са до края на деня да достигне 15 см. Няма вятър и навявания, но въпреки това и малкото сняг доведе до задръствания, хаос и изнервени шофьори по пътищата. В района на село Писанец спасителни екипи са издърпали сутринта 4 закъсали тира, защото са били с износени гуми.

26 машини почистват основните пътища в областта. Проблеми с тока има в две села - Червен и Табачка, аварията ще бъде отстранена до часове.

В Разградско заради усложнената зимна обстановка сутринта автобус се е блъснал в камион край село Благоево. Няма пострадали, движението е било пренасочено.

В Русенска област има 4 кризисни центъра на БЧК, които са в готовност да подслонят бедстващи пътници. От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават шофьорите задължително да тръгват на път със зареден телефон, пълен резервоар и вериги за гумите.

Репортер: Даниела Димитрова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА-София взе "червеното" дерби с ЦСКА 1948 на "Армията" (ВИДЕО)
ЦСКА-София взе "червеното" дерби с ЦСКА 1948 на "Армията" (ВИДЕО)
Боряна Калейн с четвърто място на ЕП по художествена гимнастика в Киев
Боряна Калейн с четвърто място на ЕП по художествена гимнастика в Киев