НОВИНИ

Канадка наруши китайската хегемония при скоковете във вода

плувни спортове
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 03.07.2022
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Канадката Вале наруши китайската хегемония при скоковете във вода от триметров трамплин на световното първенство по плувни спортове в Будапеща. Тя спечели среброто нареждайки се между Чейн И Уейн и Чан Кян И.

Китайката Уейн влезе в последния скок с аванс от 20 точки пред втората в класирането японката Сеяка Миками, която обаче бе заявила най-сложния скок между претендентките за финала. Рискът провали скачачката от страната на изгряващото слънце. Това даде шанс на канадката Вале, който тя не пропусна. Неточности в техническо отношение не позволиха на Чан Кян да се пребори за среброто и тя остана с бронз. Последният опит на Уейн оформи крайното класиране след 72 точки в скок №5 и общо 366, с 37 повече от Вале.

Още от световното първенство по плувни спортове в Будапеща можете да гледате този следобед. В 16.00 часа по БНТ 3 започва прякото ни предаване от финалите на скокове във вода 3 м трамплин, сихронно жени.

От 18.00 часа е началото на битката за медалите от кула при мъжете. От 20.55 ч. отново по БНТ 3 започва мъжкия финал от планетарния шампионат по водна топка.

Автор: Стефан Георгиев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Нова Загора гласуват за кмет
В Нова Загора гласуват за кмет
Арестуваха жена с 2,25 промила алкохол, след като се вряза с колата си в реклама на бензиностанция
Арестуваха жена с 2,25 промила алкохол, след като се вряза с колата си в реклама на бензиностанция