НОВИНИ

Канадска седмобойка мечтае да спечели олимпийски медал за Китай

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:59, 05.04.2021
Чете се за: 00:33 мин.
Други спортове
канадска седмобойка мечтае спечели олимпийски медал китай

Първата натурализирана представителка на Китай в леката атлетика, Нина Шулц, ще може да се състезава за своята нова държава на международно ниво от 12 април тази година.

Тогава ще изтекат трите години, в които Шулц нямаше право да представлява Китай заради правилата на Световната атлетика за натурализирани спортисти. Под китайски флаг, седмобойката ще се състезава под името Чжън Нинали

Така, родената в Ню Уестминистер, Канада атлетка ще може да си заслужи правото да участва на Олимпийските Игри в Токио през това лято. За целта тя ще трябва да покрие квалификационната норма в седмобоя от 6420 точки пред месец юни.

Първоначално китайката нямаше да има шанс да участва на Игрите в Токио, тъй като те бяха предвидени за лятото на 2020-та година, но пандемията от COVID-19 наложи отлагането им с една година.

Прецедентът с Чжън Нинали в китайската атлетика е наистина много любопитен, тъй като нейната баба Чжън Фънжън е истинска легенда в китайската спортна история и е първата местна атлетка, която подобрява световен рекорд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ансамбълът ни спечели бронз в многобоя за Купа "София"
Ансамбълът ни спечели бронз в многобоя за Купа "София"
COVID отложи делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе
COVID отложи делото срещу Лютви Местан за катастрофата, при която загина бебе