НОВИНИ

Каори Сакамото поведе след кратката програма при жените на финала на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Торино

Каори Сакамото от Япония поведе след кратката програма при жените на финала на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Торино (Италия).
Снимка: АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:10, 10.12.2022
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Световната шампионка и бронзова медалистка от олимпийските игри в Пекин 2022 Каори Сакамото от Япония поведе след кратката програма при жените на финала на турнира Гран При по фигурно пързаляне в Торино (Италия).

Тя получи за композицията си оценка от 75.86 точки, а на малко повече от точка зад нея е сънародничката ѝ Маи Михара, която има 74.58. На трета позиция до момента е световната вицешампионка Льона Хендрикс от Белгия със 74.24 точки.

Световните вицешампион Рику Миура и Рюичи Кихара от Япония спечелиха златните медали при спортните двойки и донесе историческа първа титла в тази категория за страната на финал на Гран При.

Миура и Кихара изпълниха всички технически елементи във волната си програма и получиха 136.50 точки, за да съберат 214.58 от двете изпълнения.

"Днешното представяне не беше най-доброто за нас, но сме наистина щастливи, че спечелихме първа титла от Гран При финал за Япония. Благодарим на публиката за подкрепата. И двамата направихме някои грешки, така че сме разстроени от това. Като цяло смятаме, че това е страхотно изживяване за нас преди да се отправим към Световното първенство през март в Япония", каза Кихара.

Златните медалисти от първенството на планетата Алекса Шимека-Ниерим и Брендън Фрейзър от САЩ останаха на второ място с 213.28 точки, а трети са Сара Конти и Николо Мачи от Италия със 187.02 точки, които също донесоха първи медал за страната си от финалния турнир Гран При.

Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада поведоха след ритмичния танц при танцовите двойки с 85.93 точки. Бронзовите медалисти от Световното първенство Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) са временно втори с 85.49 точки, пред двукратните европейски бронзови медалисти Шарлен Гиняр и Марко Фабри от Италия с 84.55 точки.

Надпреварата завършва в събота с волната програма при мъжете, при танцовите двойки и при жените.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мароко или Португалия, Англия или Франция - кой ще продължи на полуфиналите
Мароко или Португалия, Англия или Франция - кой ще продължи на полуфиналите
Божидар Андреев със сребро в изхвърлянето, но без медал в двубоя на световното по вдигане на тежести
Божидар Андреев със сребро в изхвърлянето, но без медал в двубоя на световното по вдигане на тежести