НОВИНИ

Капитанът на Реал М Серхио Люл пое отговорност за масовия бой по време на мача с Партизан от Евролигата

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:49, 28.04.2023
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
капитанът реал серхио люл пое отговорност масовия бой време мача партизан евролигата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Люл пое отговорност за вчерашните инциденти по време на мача между Реал Мадрид и Партизан в Испания.

Именно заради негово грубо нарушение срещу гарда на “гробарите” Кевин Пънтър се стигна до жестокото меле, при което Гершон Ябуселе приложи хватка от бойните изкуства срещу Данте Екзъм.

“Случилото се снощи никога повече не трябва да се повтаря по баскетболните терени. Поемам отговорност за това грубо нарушение от моя страна, което предизвика последвалата катастрофа. Извинявам се на всички баскетболни фенове”, написа Люл в официалния си профил в Туитър.

Срещата беше прекратена при оставащи 1:40 до финалната сирена в момент, в който Партизан водеше с 95:80. По този начин сръбския тим поведе с 2-0 в серията и още във вторник ще има възможността да я затвори в Белград. Дотогава обаче Евролигата трябва да определи наказанията след вчерашните инциденти.

„Това, което преживяхме… трябва да се извиним на нашите фенове, на всички фенове на баскетбола. Това е нещо, което не трябва да виждате. В тези моменти пулсът ти e много висок и понякога се случват грешки. Това беше един от тези моменти", заяви един от най-опитните в състава на Реал Мадрид Руди Фернандес по повод масовия бой.


„Да се ​​надяваме, че всички играчи, както техните, така и нашите, са добре, за да играят баскетбол, затова сме тук. Ние сме тук, за да забавляваме хората, да се насладят на Евролигата, която е една от най-добрите лиги в света", добави 38-годишният испанец.

„Слушах Желко Обрадович на пресконференцията. Мисля, че това е трудна ситуация, и тя е такава за всички. Изпитвал съм го. Трудно е да живееш с това. Да, имахме домакинско предимство, но Партизан игра по-добре от нас. Причината да сме тук е баскетболът. Техният отбор, както и нашият, са тимове, които са склонни да правят добро баскетболно шоу. Не можем да си позволим да повторим това, което се случи в тези последни минути. Трябва да се успокоим. Трябва да се борим до края, това прави Реал Мадрид. Сега трябва да помислим за следващия мач и как да се насладим на играта", сподели още носителят на два трофея от Евролигата.

Баскетболистът на Партизан Данте Екзъм е със скъсано сухожилие на пръст на крака и нараняване на горната устна след масовия бой. Баскетболистът бе повален на пода от Гершон Ябуселе, в резултат на което получи травма в крака и напусна залата с патерици.

„Начинът, по който Ябуселе го хвърли с техника от джудото, е за затвор, доживотно отстраняване. В резултат на това Екзъм можеше да си счупи гръбнака, да си нарани сериозно главата, кариерата му можеше да приключи. Беше ужасно. Никога през живота си не съм виждал подобно нещо", заяви лекарят на Партизан Мома Яковлевич.

Ябуселе може да бъде наказан с четиригодишно спиране на състезателните му права. Според дисциплинарния правилник на Евролигата действията на французина могат да се считат за сериозни нарушения, които включват физическа агресия срещу член на съдийския екип, друго физическо лице, публиката, фен или всяко лице като цяло.

За подобни нарушения санкциите могат да бъдат следните: глоба в размер от 30,001 евро до 280 000 евро; забрана за достъп до залите и/или участие в турнирите на Евролигата за период от една до четири години; временна дисквалификация от турнирите на Евролигата за период от една до четири години или за три или повече срещи; постоянна дисквалификация от турнирите на Евролигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж нападна 12-годишно дете в училището в Стражица
Мъж нападна 12-годишно дете в училището в Стражица
Полицията в Дряново разследва убийството на домашно куче
Полицията в Дряново разследва убийството на домашно куче