НОВИНИ

Карадайъ: Не противоречи на законите на физиката ДПС да гласува "за" правителството

карадайъ противоречи законите физиката дпс гласува правителството
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 06.12.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

От ДПС тепърва ще видят какво ще предложи правителството като програма, защото не са участвали в разговорите и тогава ще решат как ще гласуват. Не е по-маловажен и персоналният му състав. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ след консултациите при президента за съставяне на правителство.

На въпрос дали има вероятност ДПС да гласува "за" правителството Мустафа Карадайъ заяви:

"Дали има вероятност? Мисля, че това не противоречи на законите на физиката".

Той обаче не коментира дали, ако Бойко Рашков остане вътрешен министър, ДПС ще подкрепят новия кабинет. Предложи първо да се види състава, тъй като в последните дни са изписани много имена.

От ДПС са категорични, че българите се нуждаят от сигурност, а за преодоляване на политическата криза стои диалогът.

"Заявихме нашите приоритети, защото държавата се намира в множество кризи - ковид кризата, здравната криза, социална, икономическа. Виждаме инфлацията, цените на ток, парно и храни до какви нива стигнаха. Българските граждани имат нужда от сигурност и стабилност, очакват от НС и от евентуалното бъдещо правителство преодоляване на кризите, решаване на техните проблеми, повишаване на техните доходи и стандарта на живот и най-вече - сигурност", каза Карадайъ.

"Последните няколко години сме свидетели на политическа криза, криза на демокрацията и криза на държавността. От 2016 година мотото на ДПС беше да възстановим нормалността в политиката, демокрацията и да възстановим държавността. И за преодоляване на кризите в основата на всичко стои една дума - диалог", допълни още той.

На въпрос дали ДПС имат депутат, който е охрана на парламентарната група, лидерът на ДПС каза:

"Мен ли ме визирате? Да, охрана съм на всички български граждани, на правата и свободите на българските граждани, на човешките права, на гражданските и политическите права и свободи, не само аз, а и цялата ни парламентарна група, ръководство на партията и цялата партия, сме охрана."

Той потвърди, че подкрепят реформи в съдебната система, толкова, доколкото те минават през законодателния орган - НС. По отношение на персоналния състав на различни органи и институции (като главния прокурор), там отговорността е на компетентните, уточни Карадайъ.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви се завърнаха в топ 10
Сестри Стоеви се завърнаха в топ 10
Полицията в Дортмунд започна разследване на коментарите на Белингам
Полицията в Дортмунд започна разследване на коментарите на Белингам