НОВИНИ

Карагър посъветва Манчестър Юнайтед да се възползва от кризата в Челси и да вземе Тухел

карагър посъветва манчестър юнайтед възползва кризата челси вземе тухел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 10.03.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на Ливърпул - Джейми Карагър, посъветва големия съперник на "мърсисайдци" Манчестър Юнайтед да се възползва от кризата в Челси и да привлече германския специалист Томас Тухел са свой постоянен мениджър.

Евентуално напускане на Тухел от "Стамфорд Бридж" е напълно реално, тъй като клубът е сериозно засегнат от санкциите, който правителството на Великобритания наложи на собственика на лондончани Роман Абрамович.

Към момента "сините" ще продължат участието си в турнирите със специален лиценз, но не могат да правят входящи и изходящи трансфери, както и да печелят от продажбата на билети и фен артикули. От Челси излязоха с официално становище, в което заявяват, че ще разговарят с правителството на страната за облекчаване на санкциите.

"Манчестър Юнайтед получава идеалната възможност да наеме мениджър, който трябва да бъде тяхна цел номер 1 – Томас Тухел. От перспективата на Юнайтед и на Тухел колкото повече го обмисляш, толкова повече става ясно, че няма място за колебания. Тухел, подобно на всички останали на "Стамфорд Бридж", няма да има идея какво го очаква в бъдеще. Нито един мениджър не иска да работи в подобна несигурност. Ако получи шанса да напусне в посока клуб от статута на Юнайтед, трябва да се възползва от предоставената възможност", написа Карагър в колонката си в "Телеграф".

След като пое Челси през януари 2021 г., замествайки на поста легендата на клуба Франк Лампард, Тухел изведе "сините" от Лондон до триумф в Шампионската лига и до спечелването на Световното клубно първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор в НС заради работата на службите около войната в Украйна
Спор в НС заради работата на службите около войната в Украйна
Земеделският министър: Най-вероятно Александър Дунчев има лични амбиции за развитие в горския сектор
Земеделският министър: Най-вероятно Александър Дунчев има лични амбиции за развитие в горския сектор