Каракачанов към ЕП: Оказвате системен натиск срещу България като национална държава

от БНТ
10:16, 18.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
каракачанов оказвате системен натиск българия национална държава

Какво се случва в този Европейски съюз? Този въпрос задава в своята позиция във Фейсбук заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Повод за изявлението му е писмото с въпроси, което Комисията по мониторинг в Европейския парламент изпрати до българското правителство. Сред темите са антикорупционните реформи, свободата на словото, конституционните промени, предложени от управляващите.

Оказа се обаче, че зад паравана на "борбата с корупцията" за пореден път е поставен въпросът за "правата на ЛГБТИ хората" "Рома-хората" и "Българо-македонското малцинство" – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство, подчертава Каракачанов.

И допълва: Поставя се въпросът "Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?“. Поставя се също въпросът за "правата на австралийския гражданин“ Джок Полфрийман.

Според вицепремиера всички въпроси се използват като средство за натиск срещу България. Той е категоричен, че ще се противопостави на всяка форма на натиск срещу страната и "на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
МВнР с предупреждение към българите заради циклона Янос
МВнР с предупреждение към българите заради циклона Янос
От НАП напомнят: На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации
От НАП напомнят: На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации