НОВИНИ

Каракачанов към ЕП: Оказвате системен натиск срещу България като национална държава

каракачанов оказвате системен натиск българия национална държава
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 18.09.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Какво се случва в този Европейски съюз? Този въпрос задава в своята позиция във Фейсбук заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Повод за изявлението му е писмото с въпроси, което Комисията по мониторинг в Европейския парламент изпрати до българското правителство. Сред темите са антикорупционните реформи, свободата на словото, конституционните промени, предложени от управляващите.

Оказа се обаче, че зад паравана на "борбата с корупцията" за пореден път е поставен въпросът за "правата на ЛГБТИ хората" "Рома-хората" и "Българо-македонското малцинство" – цитатите са дословен превод от писмото до българското правителство, подчертава Каракачанов.

И допълва: Поставя се въпросът "Защо българското правителство не отчита погрешните интерпретации на Истанбулската конвенция и защо не работи за протекция на жените чрез ратифицирането на конвенцията?“. Поставя се също въпросът за "правата на австралийския гражданин“ Джок Полфрийман.

Според вицепремиера всички въпроси се използват като средство за натиск срещу България. Той е категоричен, че ще се противопостави на всяка форма на натиск срещу страната и "на всеки опит за ерозиране на националната ни идентичност, размиване на християнските ценности и разбиване на традиционното семейство от мъж и жена".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец може да се размине със сериозен съперник в плейофите на Лига Европа
Лудогорец може да се размине със сериозен съперник в плейофите на Лига Европа
ЦСКА-София научи потенциалните си съперници в плейофите на Лига Европа
ЦСКА-София научи потенциалните си съперници в плейофите на Лига Европа