НОВИНИ

Каракачанов потвърди, че е кум на Бобоков, но отрече нерегламентирани отношения с него

Александър Марков
от Александър Марков
20:04, 02.06.2020
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Вицепремиерът Красимир Каракачанов отрече да е имал нерегламентирани контакти с арестуваните братя Пламен и Атанас Бобокови. Той е кум на Пламен Бобоков, но отрече това да ги е облагодетелствал по някакъв начин.

Братята бяха арестувани в края на миналата седмица заедно със зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Срещу тях са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов е кум на Пламен Бобоков и кръстник на децата му от 23 години, обяви той.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: По тази линия може и патриарх Неофит има роднински връзки, ама не с Атанас Бобоков, а с Пламен Бобоков, дотолкова доколкото преди 23 години аз съм бил кум на сватбата, а патриархът в ролята си на русенски митрополит водеше църковната церемония. Ако това са роднински връзки, здраве му кажи.

Контактите им се свеждали до срещи по семейни поводи.

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Взаимоотношения дотолкова, доколкото на трите му деца, на които съм кръстник, сме се срещали, семейни мероприятия, да.

Каракачанов определи двамата братя като работливи и предприемчиви хора, стартирали бинеса си от "гола поляна".

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Парите, които печелеха, не ги хвърляха по яхти и самолети, а ги хвърляха и влагаха в разширяване на производството, отваряне на нови работни места. Какво точно има предвид прокуратурата, не е моя работа да гадая. Държавното обвинение има някакви данни или най-малкото съмнения за нещо, остава да го докажат.

Всичко останало, по думите на Каракачанов, било сензация. Двамата братя бяха задържани в рамките на разследването за незаконен внос и преработка на опасни отпадъци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно за БНТ: Български полицай в Чикаго за сблъсъците в САЩ
Ексклузивно за БНТ: Български полицай в Чикаго за сблъсъците в САЩ
4-те столични квартала без топла 40 дни, а не два месеца, реши Топлофикация-София
4-те столични квартала без топла 40 дни, а не два месеца, реши Топлофикация-София