Каракачанов притеснен да не се стигне до конфронтация между граждани и протестиращи

от БНТ
13:32, 31.07.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов изрази своето притеснение, че може да се стигне до конфронтация между гражданите и протестиращите, които затварят движението.

Според него, затварянето на едно-две кръстовища не поставя София под блокада. Вицепремиерът не отрече правото на протест на българските граждани, но смята, че трябва да се използват приемливи за цялото общество форми на недоволство.

Каракачанов беше на летище Долна Митрополия, където присъства на производството на първия випуск на възстановеното ВВВУ "Георги Бенковски".

Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната: Голямата част - предимно млади хора, които са видели как се живее в друго общество, искат някаква промяна. И тук изкуството е да намериш диалог с тези хора, и да видиш това, което е необходимо да се направи като промяна - част от разумните искания да бъдат по някакъв начин уважени. Защото има искания и искания. От „Долу капитализма”, от призиви за Съветски съюз, до призиви до ултраевропейския съюз. Аз слушам и разбирам разумните искания - така съм устроен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протест ще блокира АМ "Тракия" край Стара Загора
Протест ще блокира АМ "Тракия" край Стара Загора
Протестиращите на Орлов мост: Инцидентът от сутринта е причинен от провокатор
Протестиращите на Орлов мост: Инцидентът от сутринта е причинен от провокатор