Каракачанов за проекта на Кирил Петков: Поредният проект за власт - нищо повече

от БНТ
08:26, 21.09.2021
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Предполагах, че още с първите избори ще има достатъчно воля и здрав разум да се направи правителство. Не е важно дали ВМРО не влезе в последния парламент, по-важното е, че тези, които влязоха не намериха необходимия кураж да седнат на една маса и да разговарят като нормални хора. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

Когато преговаряхме с ГЕРБ като коалиция, нещата се случваха много просто, обясни Каракачанов.

Макар че имахме доста различия помежду си, просто седнахме на една маса, извадихме програмата, с която се бяхме явили на изборите, седнахме и се разбрахме от нашата и от тяхната програма кои са най-важните неща за обществото. В интерес на истината, една седмица спорихме, докато направим една обща програма за управление.

Извинявайте, ама по целия свят има коалиции. Проблемът не е в думата коалиция, а че в България отдавна няма истински политически партии, допълни Каракачанов.

КС поиска от президента декларацията за гражданство на Кирил Петков

Според Каракачанов, новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев е
"поредния проект за власт - нищо повече".

Конституцията е ясна - не може да бъдеш министър с двойно гражданство. Подобен казус имахме с Георги Пирински, Жорж Ганчев, коментира Каракачанов относно казуса с канадското гражданство на Кирил Петков.

Не смятате ли, че е нормално, ако искаш да реализираш някаква политическа идея да се опиташ да направиш някаква нормална политическа формация и да се явиш на изборите, а тръгваш да предлагаш на една, втора, трета формация, заяви Каракачанов.

По-добре да поговорим за нашите приоритети, отколкото да обсъждаме поредния кьорфишек, допълни той.

Каракачанов: ВМРО ще се яви самостоятелно на тези избори

Със сигурност ще водя листи, категоричен е Каракачанов.

Той коментира и предстоящите избори за президент. Обясни, че ВМРО ще излезе със своя президентска двойка. Това е решено на Национален съвет, като в момента в партията се обсъждат имена на кандидати.

Призна, че самият той също е получил номинация, но обмисля решението си дали да поеме тази отговорност. Много лесно е да приемеш, най-добре е да помислиш и да прецениш, и да прецениш кое е най-доброто решение, подчерта Каракачанов.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нинова за проекта на Петков и Василев: Дежа вю със Слави в началото
Нинова за проекта на Петков и Василев: Дежа вю със Слави в началото
Полицията провежда акция за безопасност на пътя, нарушителите са хиляди
Полицията провежда акция за безопасност на пътя, нарушителите са хиляди