НОВИНИ

Карантина за германската кланица, станала огнище на коронавирус

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:56, 23.06.2020
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Германският окръг, в който се намира кланицата огнище на COVID-19 е под карантина до 30 юни. Властите наложиха мярката, след като броят на заразените работници достигна 1500. В предприятието работят предимно българи и румънци.

Това са работници на Тьонис, най-голямото месопреработвателно предприятие в Европа. Около кварталите, в които те живеят, вече са издигнати ограждения.

Берит Респут, социален работник: Според нас това ограждение е необходимо. Така хората знаят, че са под карантина и трябва да спазват предпазни мерки.

Социални работници доставят храна и вода на живеещите в отцепените квартали.

Извън кварталите, където живеят работниците на Тьонис, също има карантина, но мерките са много по- леки. В окръг Тюресло живеят около 360 000 души. До края на месеца те трябва да спазват социална дистанция.

От днес са забранени събиранията на повече от двама души. Затварят барове, музеи, галерии, кина, спортни зали и плувни басейни. Забранени са пикниците. Училищата и детските градини в района не работят от миналата седмица.

Армин Лашет, премиер на Северен Рейн - Вестфалия: Целта е да се успокои ситуацията, да увеличим тестването, за да определим дали вируса вече се е разпространил сред населението.

Случаи на зараза вече има и сред мобилните екипи за тестване. Ако броят на COVID-19 в района продължи да нараства, карантината може да бъде удължена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордни жеги в Сибир - как се живее от -67 до +38 градуса
Рекордни жеги в Сибир - как се живее от -67 до +38 градуса
Медици от Силистра с колективна оставка заради агресия срещу техен колега
Медици от Силистра с колективна оставка заради агресия срещу техен колега