НОВИНИ

Още шестима от БСП са с COVID-19. Тестваха преподаватели и студенти от СУ заради Янаки Стоилов

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:24, 23.06.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Шестима души от БСП вече са с коронавирус. Последните четирима са от Софийската организация на партията. Във Фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че от взетите на "Позитано" 20 проби на близо сто души, няма нито една положителна.

Първият случай в партията беше на Янаки Стоилов след пленума на БСП миналата седмица. Освен депутат от БСП, Стоилов е преподавател в Софийския университет.

Наложи се спешно да бъдат тествани студенти, преподаватели и служители, контактували със Стоилов.

Всички 64 проби на контактните от Софийския университет с Янаки Стоилов са отрицателни.
Деканът на Юридическия факултет е предприел незабавни мерки още в неделя, когато научава, че Янаки Стоилов е заразен с коронавирус.

Веднага са установени контактните му лица. Тествани са студенти и преподаватели, както и цялата администрация на Софийския университет.

В момента студентите от Юридическия факултет са в сесия. За тях обаче няма възможност за дистанционни изпити.

Проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ: Ние сме дали възможност на студентите да избират: Или да се явят сега на изпит или като за първо явяване ще направим втора първа сесия през месец август - последната десетдневка, така че ако някой има и най-малки притеснения за себе си, за свои близки, той спокойно, без никаква административна тежест, тоест без нужда да подава допълнителни молби или каквото и да е друго - да се обажда някъде... може да се яви в края на месец август като за първо явяване. След това има и поправителна сесия.

От началото на сесията след всяка група студенти, която полага изпит в университета, залата се дезинфекцира. Всички изпити преминават при спазване на противоепидемичните мерки.

Достъпът на външни лица до Софийския университет остава затворен до 3 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радост за абитуриентите в Бургас - празнуваха в Слънчев бряг, въпреки мерките
Радост за абитуриентите в Бургас - празнуваха в Слънчев бряг, въпреки мерките
Водно торнадо се завихри край Истанбул
Водно торнадо се завихри край Истанбул