НОВИНИ

Карим Бензема обмисля да съди френския вътрешен министър за клевета

Министър Жералд Дарманен директно обвини във вчерашния ден футболиста във връзка с терористичната организация “Мюсюлмански братя", докато депутатката от Сената Валери Боайе дори настоя Карим Бензема да бъде лишен от своето френско гражданство и наградата "Златна топка" за 2021-а година

карло анчелоти бензема превърна лидера реал мадрид
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 19.10.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Ал-Итихад Карим Бензема може да съди френския вътрешен министър Жералд Дарманен за обвиненията по негов адрес във връзки с ислямистката организация Мюсюлмански братя.

Скандалът около френския футболист се разрази вчера след изказване на Дарманен в телевизионно интервю, когато той директно заяви, че Бензема има връзки с терористични организации.

"Г-н Карим Бензема има всеизвестни връзки, както знаем, с “Мюсюлманските братя", коментира Жералд Дарманен.

Малко по-късно подобна позиция изрази и френската депутатка Валери Боайе, която е от представлява Републиканците в Сената на Буш-дю-Рон, като тя директно настоя да бъде отнето френското гражданство на Бензема, както и той да бъде лишен от своята награда "Златна топка" през 2021-а година.

В отговор на всички тези обвинения адвокатът на бившия футболист Реал Мадрид Хюг Вижие отрече напълно Карим Бензема да е имал връзка с терористична организация и обяви, че обмислят предприемането на съдебни действия срещу френския вътрешен министър Жералд Дарманен

"Това е лъжа, Карим Бензема никога не е имал ни най-малка връзка с тази организация. Обмисляме възможността да предприемем съдебни действия срещу този министър, като се ръководим например от закона за манипулирането на информация, който е толкова скъп на нашето правителство, и закона за клеветата или дори публичната обида", заяви адвокатът на Бензема, цитиран от "Льо Паризиен".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев наложи вето върху промените в Закона за енергетиката
Президентът Радев наложи вето върху промените в Закона за енергетиката
"Мача на Надеждата" събра над 850 хиляди лева
"Мача на Надеждата" събра над 850 хиляди лева