НОВИНИ

Карим Бензема подобри рекорд на Анри

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:05, 29.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
карим бензема подобри рекорд анри
Слушай новината

Нападателят на Реал (Мадрид) Карим Бензема вече официално е най-резултатният френски футболист на клубно ниво, изпреварвайки по този показател Тиери Анри.

Вчера вечерта играчът "Белия балет" при победата с 2:1 срещу Севиля, вкарвайки своя 361-ви гол на клубно ниво, с което задмина Анри, който приключи своята кариера с 360.

Няколко минути след успеха срещу андалусийци Бензема използва социалните мрежи, за да сподели, че е горд от постижението си: "Горд съм да стана най-добрият френски голмайстор в историята", написа 33-годишният французин.

Основната разлика между него и Анри е, че Бензема подобри рекорда, носейки екипите единствено на Олимпик Лион и Реал (Мадрид). От друга стара, световният и европейски шампион с "петлите" стигна до кота 360, защитавайки цветовете на Монако, Ювентус, Арсенал, Барселона и Ню Йорк Ред Булс.

Междувременно, с появяването си на "Сантиаго Бернабеу" снощи Карим Бензема се изравни с Хосе Камачо на 8-то място по брой изиграни мачове за Реал (Мадрид). И двамата вече имат по 577, като интересното е, че Бензема е единственият играч, който не е родом от Испания в челната десетка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА
Михаил Таков: Изпращаме успешна година за ЦСКА
МО: Засилен интерес към военната служба в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол
МО: Засилен интерес към военната служба в гарнизоните Стара Загора, Хасково и Ямбол