НОВИНИ

Карло Анчелоти: На този етап кариерата ми ще завърши в Реал

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:28, 13.08.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
карло анчелоти направихме добър мач силен съперник заслужено сме финал
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти разкри, че по всяка вероятност ще сложи край на своята кариера, след като приключат ангажиментите му с "Белия балет".

В интервю за италианско издание Анчелоти определи работата в Мадрид като "върхът във футбола" и допълни, че за него има смисъл да се сложи край след завършека на това преживяване.

"На този етап в Мадрид ще завърши моята кариера. След като приключа работата си тук ще се оттегля. Реал Мадрид е върхът във футбола. Има смисъл да се сложи край след това преживяване. Ако говорим за трофеи, "Белия балет" и Милан са отборите, с които се чувствам най-свързан. Сегашният Мадрид е на много високо ниво и не само техническо. Това е сериозен отбор със скромни играчи: дори звездите са стъпили на земята. Модрич, Каземиро и най-опитният Бензема ръководят групата. Качеството е безспорно, но само това няма да е достатъчно. Хората са фундаментални и този Мадрид е уникален. Бензема заслужава Златната топка, той имаше изключителен сезон", коментира Анчелоти.

Италианският специалист говори още и за това как се е променило неговото отношение към работата през годините.

"24 титли в моята кариера? Истината е, че тези сметки нямат значение за мен. Ще ги направя накрая, когато балансът има повече смисъл. Сега съм фокусиран върху тренировките, харесва ми ежедневната работа. Допреди няколко години приоритетите ми бяха тактиката, сега се фокусирам върху човешките отношения, опознаването на хората и новите поколения", заяви 63-годишният наставник, който в своята кариера е бил начело на отбори като Милан, Ювентус, Челси, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и други.

Накрая Анчелоти начерта и целите пред своя отбор за новия сезон: "Ще се борим за титлата. Барса се подсили, Севиля все още е конкурентен, а Атлетико е много стабилен. В Билбао има експертен треньор като Валверде, Валенсия на Гатузо има своята история зад гърба си", завърши Карло Анчелоти.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Рожен" акостира на пристанището в Равена
"Рожен" акостира на пристанището в Равена
Барселона регистрира почти всички нови футболисти
Барселона регистрира почти всички нови футболисти