НОВИНИ

Карло Анчелоти: Напускането на Бензема беше изненада, ще имаме конкурентен отбор и през следващия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:11, 05.06.2023
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
карло анчелоти напускането бензема беше изненада имаме конкурентен отбор следващия сезон
Снимка: БТА
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори след равенството 1:1 срещу Атлетик Билбао в последния кръг за сезона от Ла Лига, като двубоят на "Сантиаго Бернабеу" бе и "лебедовата песен" за капитана на "лос бланкос" Карим Бензема, който обяви, че напуска клуба след 14 сезона в Испания.

Анчелоти сподели, че решението на Бензема да си тръгне е било взето в последния момент, но увери, че дори без него през следващия сезон Реал ще има конкурентен отбор.

"Неговото напускане беше изненада за всички, но трябва да се приеме. Беше решение в последния момент. Вчера той тренира нормално, а днес взе това решение. Ние го приехме. Говорих с него тази сутрин и той каза, че напуска. Аз го разбирам. Решението му е част от трансформацията на този отбор, който ще продължи през следващата година. Имаме време да обмислим какво трябва да направим. Ще имаме конкурентен отбор през следващата година", заяви италианският специалист.

Наставникът на "Кралския клуб" коментира още, че в тима трябва да уважат решението на Карим Бензема и допълни, че френският нападател си е спечелил правото да избира какво да прави с кариерата си заради всичко, което е направил за мадридчани.

"Сбогувам се с него със съзнанието, че съм тренирал един от най-великите играчи в света и един от най-добрите нападатели. Не можем да бъдем доволни от напускането му, но трябва да уважим решението му. Той спечели правото да избира и ние всички му благодарим за всичко, което направи за този клуб. Той е легенда, незабравима фигура и ще остане завинаги в паметта на този клуб", завърши Карло Анчелоти.

В последния си мач с екипа на Реал Мадрид Карим Бензема реализира дузпа за равенството 1:1 срещу Билбао, с което той приключва кариера си в испанския клуб с общо 354 гола в 648 мача и повече от 20 трофея зад гърба си.

Очакванията са френският нападател от следващия сезон да заиграе за тима на Ал-Итихад в Саудитска Арабия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гешев: Моята цел оттук нататък е истинска съдебна реформа
Гешев: Моята цел оттук нататък е истинска съдебна реформа
Радостин Василев излезе от НСлС с повдигнато обвинение
Радостин Василев излезе от НСлС с повдигнато обвинение