НОВИНИ

Карло Анчелоти преди реванша с Барселона за Купата на Краля: Всички играчи са много концентрирани

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:38, 04.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
карло анчелоти хубаво чуя бразиля нужда мен
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отговори на въпросите на репортери, свързани с това на кои футболисти ще заложи в титулярния състав за утрешната среща реванш срещу Барселона от полуфиналите в турнира за Купата на Краля.

"Белия балет" гостува на "Камп Ноу" в сряда вечер (5 април) от 22.00 часа българско време след минимално поражение с 0:1 в първата среща.

Това задължава момчетата на Анчелоти да търсят задължителен успех при визитата си на Барса, а самият той определи две от своите звезди Тони Кроос и Лука Модрич като "недосегаеми", но въпреки това не даде ясен отговор дали те ще започнат от първата минута.

"Кроос и Модрич са недосегаеми, но това не означава, че ще играят утре. Моя е отговорността да избера стартовите единадесет. Трябва да мисля за вариантите, които имам на пейката. Началото не е най-важното нещо, важното е да бъдеш ефективен в хода на играта", започна Анчелоти.

Италианският специалист разкри още, че в подобни срещи опитът на дадени футболисти може да се окаже много важен и допълни, че всички в отбора са пределно концентрирани.

"Ако говорим за енергия, ясно е, че в тези мачове тя е важна. Има обаче и много напрежение, така че опитът на ветераните може да бъде важен. Виждам играчите всеки ден и те са много концентрирани. Те са професионалисти и странични неща не бива да им влияят. Всеки трябва да оцени ролята, която има", коментира Карло Анчелоти.

Отборът на Реал Мадрид е в преследването на своя първи финал в турнира за Купата на Краля от сезон 2013/14 насам, когато отново начело с Анчелоти отборът вдигна трофея след успех с 2:1 във финала именно срещу големия съперник Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коя партия колко спечели и загуби на изборите?
Коя партия колко спечели и загуби на изборите?
Финландия официално e член на НАТО
Финландия официално e член на НАТО