НОВИНИ

Карлос Алкарас се оттегли от състава на Испания за Купа Дейвис

карлос алкарас оттегли състава испания купа дейвис
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:41, 09.09.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас се оттегли от тима на Испания за Купа Дейвис след загубата си от Даниил Медведев в полуфиналите на Ю Ес Оупън. Това е допълнителен удар за испанците в груповата фаза на финалите, като Испания се изправя срещу Чехия във Валенсия на 13 септември. След това предстои мач със Сърбия на 15 септември, а два дни по-късно страната-домакин играе с Южна Корея.

"Алберт Рамос заменя Карлос Алкарас в испанския тим, който ще играе в груповата фаза на финалите за Купа Дейвис тази седмица във Валенсия, от 12-17 септември. 35-годишният ветеран от Барселона ще се присъедини към отбора този следобед, като днес ще бъдат и първите занимания под ръководството на новия капитан Давид Ферер. Рамос вече бе повикан за миналогодишната осмица в Малага. През 2023 той бе финалист в Гщаад и полуфиналист в Кордоба, в добавка към класирането му за четвъртфиналите в Рио де Жанейро и на Чалънджъра в Парма. За Купа Дейвис той е играл в пет квалификации, като има шест победи и само две загуби", се казва в изявление на местната тенис федерация. Това ще бъде допълнителен удар за феновете на тениса, които се надяваха да видят още един сблъсък между него и Новак Джокович, след като 20-годишният испанец не успя да попадне във финала на Ю Ес Оупън, където го чакаше именно сърбинът.

Груповата фаза на финалите ще се разпростре в четири европейски града, като Великобритания ще приеме в група В Австралия, Франция и Швейцария в Манчестър. Италия е домакин на група А, където се изправя срещу Канада, Швеция и Чили в Болоня, докато Хърватия играе двубоите си от група D срещу Нидерландия, САЩ и Финландия в Сплит.

Алкарас не е първата жертва от топ тенисистите, които пропускат предстоящите мачове в отборната надпревара, след като световният номер 6 Яник Синер и Матео Беретини отказаха вече участие за Италия. В отсъствието на Алкарас, капитан на състава на Испания ще бъде Ферер, а отборът ще бъде съставен от Алехандро Давидович Фокина, Роберто Баутиста Агут и Марсел Гранойерс, докато Рамос заменя водача в ранглистата при мъжете.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 70 слаби труса са регистрирани край Симитли през последната седмица - докога ще продължат?
Над 70 слаби труса са регистрирани край Симитли през последната седмица - докога ще продължат?
Прокуратурата: Божков не е и никога не е бил защитен свидетел
Прокуратурата: Божков не е и никога не е бил защитен свидетел