НОВИНИ

Късен гол донесе трите точки на Милан в дербито с Лацио, римляните доиграха срещата с 8 души

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:47, 01.03.2024
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
късен гол донесе точки милан дербито лацио римляните доиграха срещата души
Слушай новината

Милан се завърна към победите в Серия "А", след като стигна до труден успех с минималното 1:0 като гост на Лацио в едно от дербитата на 27-ия кръг в италианското футболно първенство.

На "Стадио Олимпико" в Рим двата тима определено предложиха здрава битка, която, за съжаление, ще се запомни до голяма степен с огромния брой показани картони от съдията Марко Ди Бело, който дори изгони цели трима играчи на "бианкочелестите" след почивката.

Иначе през първата част момчетата на Маурицио Сария започнаха по-силно и изглеждаха като по-опасния от двата състава, като Матиас Весино пропусна да открие резултата още в 8-ата минута, когато уругваецът засече подаване от ъглов удар на свой съотборник, но стреля неточно от границата на вратарското поле.

Второто полувреме започна кошмарно за домакините, които в 57-ата минута останаха с човек по-малко след изгонването на Лука Пелегрини, който набързо си изкара два жълти картона. Трябва да се отбележи обаче, че при ситуацията за втория бранителят на столичани направи опит да спре играта, за да бъде оказана помощ на негов съотборник, който бе получил удар в глава секунди по-рано, но действията му не бяха уважени от Кристиан Пулишич, който отне топката и принуди Пелегрини да го фаулира, което доведе и до изгонването на италианеца.

Останали с човек повече, "росонерите" натиснаха и в 76-ата минута стигнаха до гол на Рафаел Леао, който бе отменен след намеса на системата ВАР, която маркира тънка засада на португалската звезда на гостите.

Футболистите на Стефано Пиоли все пак продължиха да търсят гола и три минути преди края на редовното време серия от удари по посока на вратата на "орлите" завърши с изпълнение на Ноа Окафор, при което стражът Иван Проведел не успя да избие топката и видя как тя влиза във вратата му за крайното 1:0 в полза на гостите от Милано.

В заключителните епизоди от мача страстите на терена се нажежиха допълнително, което в крайна сметка доведе до още два червени картона за състезатели на римляните, като последователно бяха изгонени Адам Марушич и Матео Гендузи, за да завърши техният отбор с едва 8 души.

След тази победа Милан събра 56 точки и продължава да бъде комфортно на третото място в Серия "А", като "червено-черните" се доближиха на точка от втория Ювентус. Лацио пък заема 8-ата позиция с 40 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монако и ПСЖ не си отбелязаха попадения на "Стад Луи II" в дербито на кръга в Лига 1
Монако и ПСЖ не си отбелязаха попадения на "Стад Луи II" в дербито на кръга в Лига 1
Фрайбург и Байерн Мюнхен поделиха точките в мач с четири страхотни гола
Фрайбург и Байерн Мюнхен поделиха точките в мач с четири страхотни гола