НОВИНИ

Късен гол хвърли Берое в екстаз срещу Славия

Леандро Годой отново влезе в ролята на обичайния заподозрян за старозагорци, които задълбочиха кризата при "белите"

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
22:00, 27.09.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Снимка:
Слушай новината

Берое сложи край на своята негативна серия от четири поредни грешни стъпки в Първа лига. Футболистите на Хосе Луис Ачиари излъгаха Славия с 1:0 в мач от десетия кръг, който се проведе на стадион "Берое".

В герой за старозагорци се превърна Ландро Годой, който прониза защитата на столичани в 92-та минута. Така "зелените" задълбочиха кризата в редиците на "белите", като последните не знаят какво е успех в последните си шест мача, в които допуснаха пет последователни загуби.

Това се оказа достатъчно за тима от Стара Загора да се нареди на осмото място във временното класиране с 13 точки, докато отборът от Славия продължава да затъва и вече е на 13-та позиция с 8. На 4 октомври (петък) Берое ще пътува до Кърджали, за да се срещне в Арда, а Славия ще има домакинство на Черно море.

Гостите бяха по-активни през първото полувреме. Макар че Галин Иванов се пробва да зарадва „белите“, гол така и не падна, а Артур Мота бе на мястото с при удара на българина. Именно пред капитана на столични се откри последната възможност преди почивката, но неговият удар с глава не затрудни стража на старозагорци.

Домакините вкараха първи при подновяването на играта. В 51-та минута Леандро Годой се разписа, но попадението му бе веднага отменено, след като в хода на атаката удари в лицето Велко Йеленкович. 19 минути по-късно Исмаел Ферер излезе очи в очи срещу Николай Кръстев, но вратарят на гостите се отчете със спасяване.

В 81-та минута столичани се опитаха отново да развалят статуквото. Куентин Зеедорф проби и центрира към Емил Стоев. Той стреля, но Енцо Спиноса от състава на старозагорци блокира шута му.

Всичко в този мач приключи в 92-та минута. Мануел Моселио центрира към Годой, който се превърна в обичайния заподозрян и с глава прати феновете на старозагорци в екстаз.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вътрешният министър: Няма възможност сигнал за изборно престъпление да бъде прикрит
Вътрешният министър: Няма възможност сигнал за изборно престъпление да бъде прикрит